4 Heel wat studenten wilden op de foto met Van Langenhove en Van Grieken
Yannick De Spiegeleir Heel wat studenten wilden op de foto met Van Langenhove en Van Grieken

VIDEO. Dries Van Langenhove en Tom Van Grieken speechen in bomvolle Gentse studentenkroeg

In het tot de nok gevulde studentencafé De Hoeve in de Sint-Pietersnieuwstraat kwamen Vlaams Belang-politici Tom Van Grieken en Dries Van Langenhove donderdagavond speechen. Studenten en sympathisanten stonden tot buiten aan te schuiven. Tegenstanders besmeurden het busje van het Vlaams Belang.

In Gent zijn ze Dries Van Langenhove duidelijk nog niet vergeten. Samen met partijvoorzitter Tom Van Grieken, werd de lijsttrekker voor het Vlaams Belang in Vlaams-Brabant als een ware rockster onthaald door zijn aanhangers. Tijdens zijn speech klonk er meerdere malen een oorverdovend gejuich. “Dit is ons land. Dit is Vlaanderen en dat moet het blijven”, klonk het onder meer. Van Grieken op zijn beurt haalde uit naar de UGent die Dries Van Langenhove de toegang ontzegde. 

4 Dries Van Langenhove werd meermaals getrakteerd op luid applaus en gejuich van de aanwezige studenten.
Yannick De Spiegeleir Dries Van Langenhove werd meermaals getrakteerd op luid applaus en gejuich van de aanwezige studenten.

Aan de overkant van de straat voerden een twintigtal studenten een stil protest. ‘Wij zijn de stille meerderheid’ stond op hun borden te lezen. Rechtse studenten scandeerden op hun beurt de slogan ‘Linkse ratten, rol uw matten’. In een zijstraat van de Sint-Pietersnieuwstraat besmeurden tegenstanders van het Vlaams Belang hun busje met witte verf.

4 Tegenstanders besmeurden het busje van het Vlaams Belang met witte verf.
Yannick De Spiegeleir Tegenstanders besmeurden het busje van het Vlaams Belang met witte verf.
4 Van Langenhove en Van Grieken worden met applaus onthaald door de toeschouwers die tot buiten stonden te wachten.
Yannick De Spiegeleir Van Langenhove en Van Grieken worden met applaus onthaald door de toeschouwers die tot buiten stonden te wachten.

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer