Huize Triest, voortaan ook in het weekend open voor daklozen
KOS / Stad Gent Huize Triest, voortaan ook in het weekend open voor daklozen

Voortaan zomer en winter nachtopvang voor daklozen

De stad Gent heeft de Broeders van Liefde extra subsidies gegeven, waardoor die hun nachtopvang voor daklozen kunnen uitbreiden. Vanaf 18 mei is er daardoor 7 dagen op 7 nachtopvang, zowel in de zomer als in de winter.

De vzw Broeders van Liefde biedt al lang 4 dagen op 7 nachtopvang aan in Huize Triest in Gent. Ze zitten in de Gezondheidstraat, vlakbij Palinghuizen. In de winter is de nood aan nachtopvang groot, en dus was Huize Triest bereid mee te draaien is het nachtopvangsysteem in de stad. Dankzij een subsidie waren ze in de winterperiode 7 dagen op 7 open.

“Nu wordt de nachtopvang verder uitgebreid”, zegt schepen Rudy Coddens (sp.a). “Vanaf 18 mei zal Huize Triest ook in de zomerperiode 7 nachten op 7 geopend zijn. 65 bedden zijn zo het volledige jaar beschikbaar voor Gentse daklozen. Tijdens de hoogzomer sluit de nachtopvang 1 maand in de plaats van 2 maanden. Voor 2019 is dat tussen 20 juli en 18 augustus. De Stad Gent kent een bijkomende subsidie van 87.241 euro toe aan Huize Triest voor de organisatie van 84 bijkomende nachten daklozenopvang. Dat was nodig, omdat het aantal weigeringen wegens capaciteitsgebrek hoger lag in de weekends. Dan waren de bedden va Huize Triest immers niet beschikbaar. Maar dakloosheid heeft geen uurrooster en stopt niet in het weekend.”

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer