Walter Govaert aan de Boeiing 707 op de parking van Gowalt. In 2014 liet hij hem op het dak van de feestzalen plaatsen
Didier Verbaere Walter Govaert aan de Boeiing 707 op de parking van Gowalt. In 2014 liet hij hem op het dak van de feestzalen plaatsen

Walter Govaert neemt macht weer over in bestuur Open Vld

Walter Govaert is zaterdag opnieuw verkozen als voorzitter van Open Vld in Wetteren. Bij de bestuursverkiezingen moest hij nog de duimen leggen voor Nico Piscador. Maar na een klacht tegen die verkiezingen en bij de herverkiezingen zaterdag, wipt Govaert weer over Piscador naar de voorzittersstoel. 

De verkiezingen van het lokale bestuur van oktober 2019 werden, na een klacht van Walter Govaert, nietig verklaard door de nationale partij. Walter Govaert greep toen net naast het voorzitterschap van de lokale afdeling. Niko Piscador werd met twee stemmen verschil verkozen. Hij bleef wel waarnemend voorzitter van Open Vld Wetteren en Walter Govaert werd in de gemeenteraad op kant gezet als fractievoorzitter in de oppositie. 

Maar afgelopen zaterdag trok Govaert weer aan het langste eind. Hij kreeg 95 stemmen van de leden achter zijn naam. Waarnemend voorzitter Piscador moest het met twintig stemmen minder stellen. 

Lees meer