Open Vld kopman Walter Govaert
Didier Verbaere Open Vld kopman Walter Govaert

Walter Govaert noemt weigering herverkiezing “Een gemiste kans voor bijna de helft van Wetteren”

De Raad van State heeft de klachten van Walter Govaert (Open Vld) in beroep en zijn vraag voor herverkiezingen in Wetteren afgelopen week verworpen. Eerder had ook de Raad voor Verkiezingsbetwistingen de zaak van tafel geveegd. Walter Govaert noemt de uitspraak een ‘gemiste kans voor bijna de helft van Wetteren’. 

“Deze uitspraak bewijst, nadat ook Minister Homans van Binnenlandse Zaken in juni groen licht gaf aan deze linkse meest nipt mogelijke meerderheid, dat in Wetteren de proef op de som niet mag gemaakt worden, door op 26 mei de Wetteraar zich ook en tegelijk te laten uitspreken in een nieuwe gemeentelijke herverkiezing”, zegt Govaert.

Hij verwijst ook naar de herverkiezingen van 2007 waarbij zijn partij één extra zetel binnenhaalde. De herverkiezing kwam er toen ook na klachten van zijn partij. “Indien deze oefening zou herhaald worden, dan verliest de huidige nipte meerderheid voor eens en voor goed het zeggenschap. Het is een gemiste kans voor bijna de helft van Wetteren, om het laatste woord te geven aan de kiezer zoals dit in een echte democratie hoort. Is het dan toch nog beter in Istanboel”, besluit Govaert.

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer