In de voormalige kousenfabriek van Cordonnier komt de nieuwe Academie voor beeldende kunsten en het Jeugdhuis.
Didier Verbaere In de voormalige kousenfabriek van Cordonnier komt de nieuwe Academie voor beeldende kunsten en het Jeugdhuis.

Werken Cordonnier hervatten in augustus

In augustus hervatten de werken op de site Cordonnier aan de Schoolstraat in Wetteren. De kunstacademie en het jeugdhuis krijgen een permanente thuis in de oude kousenfabriek.

De academie neemt haar intrek op het gelijkvloers en op de verdiepingen. Het jeugdhuis krijgt onderdak in de half verzonken kelder. Op het gelijkvloers komt er een polyvalente ruimte die een breed publiek zal aantrekken. De gemeenteraad heeft dinsdagavond het aangepaste voorstel goedgekeurd waardoor de totale bouwkost op ongeveer 6 miljoen euro komt. Aannemer HIMPE wil de werken afronden tegen de zomer van 2021. De verhuis van Beeldende Kunsten naar het fabriek is gepland tijdens de zomervakantie 2021.

“De buitenaanleg volgt na de sloop van de prefab-klassen en het oude administratieve gebouw op de hoek van de Schoolstraat en Lange Kouterstraat. Zo ontstaat een veilige, aangename verbinding tussen de beide academiegebouwen”, aldus het gemeentebestuur.

Naast het fabriek ligt een ruime bovengrondse parking die toegankelijk is langs de Schoolstraat. De parking aan de Schooldreef blijft behouden. In een volgende fase komt er op de hoek van de Lange Kouterstraat en Schoolstraat een bomenplein, wordt de prachtige tuin opengemaakt en het bestaande gebouw van Beeldende Kunsten gerenoveerd. Later zal de afdeling Muziek en Woord naar daar verhuizen.

“De inrichting van de binnentuin en de toekomstplannen voor de volledige site willen wij met de buurtbewoners en met geïnteresseerden bespreken en samen ontwerpen. Voor de opstart van het jeugdhuis zal de jeugddienst een apart participatief traject opzetten”, zegt schepen Robbe De Wilde (Groen&Co).

Op 2 juli is er een begeleidt plaatsbezoek, met mondmasker, tussen 19 en 20 uur. Inschrijven kan tot 1 juli via cordonnier@wetteren.be.

Lees meer