4 Het Mother Team is een Wetterse start-up.
Mother Team Het Mother Team is een Wetterse start-up.

Wetters bedrijf lanceert miniboerderij MicroFarm: ”Voortaan kweek je microgroenten in je eigen keuken”

Het Wetters start-upbedrijf Mother Team lanceert vrijdag op het platform Kickstarter een crowdfunding voor MicroFarm. Dat is een machine waarin je microgreens of microgroenten kan kweken in je eigen keuken. 

4 Met een MicroFarm kan je zaailingen van groenten in je eigen keuken kweken.
Mother Team Met een MicroFarm kan je zaailingen van groenten in je eigen keuken kweken.

“Microgroenten zijn de zaailingen van bladgroenten, groenten en kruiden. Ze bevatten tot 40 maal meer voedingsstoffen dan hun volgroeide tegenhangers. Elk type heeft een unieke kleur, smaak, textuur en voedingsprofiel. Microgroenten zijn eindeloos veelzijdig, ze passen dan ook in elk gerecht”, zegt Ashley Van Laer van Het Mother Team.

“MicroFarm is een duurzame, eenvoudig te gebruiken machine die iedereen in staat stelt om microgreens te kweken. Alles wat je nodig hebt zijn zaden, water en ons LED-kweeklicht Bloom. Deze lichttechnologie voor binnenboerderijen wordt nu reeds in zowat heel Europa gebruikt. Na het zien van het succes bij een van onze boeren die Bloom gebruikte om microgreens te kweken, hebben we MicroFarm ontwikkeld. Het is een kleine binnenboerderij. MicroFarm is ontworpen om in ieders keuken te passen en kan gebruikt worden door de thuiskok en de chef-kok”, zegt Ashley.

4
Mother Team

Missie

De missie van het Mother team is om producten te maken die levenslang meegaan en die mensen zelfvoorzienend maken. “Met MicroFarm hopen we dat mensen gezonder eten en tegelijk willen we bijdragen aan het behoud van het milieu. De hoeveelheid verpakkingsafval en de transportkosten verminderen drastisch. Een ander belangrijk onderdeel van de oplossing is dat we ons inzetten voor het leveren van zaden tegen eerlijke prijzen, voor altijd. Onze zaden kosten ongeveer een tiende van de industrienorm. We willen deze norm verstoren en zo de verandering die we willen zien in de binnenlandbouwgemeenschap in gang zetten.”

Lancering aan gunsttarief 

Vandaag kan je via het platform Kickstarter intekenen voor een MicroFarm. “We brachten vorig jaar lichtmodule Bloom op de markt en verkochten al 1.000 units. Deze technologie hebben we vertaald in een nieuw product dat we wereldwijd op de matkt brengen vanuit België. De leveringen gebeuren in oktober, dan komt MicroFarm ook in de winkels voor 139 euro. Tijdens deze campagne kost MicroFarm slechts 99 euro en dit weekend hebben we een megadeal. Voor 89 euro bestel je een MicroFarm inclusief 1 jaar zaden om wekelijks 250 gram aan groenten te oogsten”, besluit Ashley. Info op https://www.mother.life/kickstarter

4
Mother Team

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer