Een sfeerbeeld van het BAT-festival in 2017.
Henk Deleu Een sfeerbeeld van het BAT-festival in 2017.

Wevelgem werkt aan alternatief zomerprogramma, met openluchtfilm en wandelingen met concertjes

De gemeente Wevelgem werkt op dit moment aan een alternatieve zomerprogrammatie, met activiteiten waarbij afstand houden mogelijk is. 

“We gaan voor kleinschaligere evenementen”, zegt schepen van Evenementen Lobke Maes (CD&V). “Voorbeelden zjin BAT in het park, een openluchtfilm, wandelingen met concertjes en ook themawandel- en -fietsroutes en een fotozoektocht of een expo in de bibliotheek.” De gemeente onderzoekt ook de mogelijkheid om via buurtinitiatieven en speelstraten een aanbod te kunnen realiseren voor creatieve projecten. “De provincie wil de West-Vlaamse gemeenten één euro per inwoner subsidiëren om te investeren in een ‘zomer in West-Vlaanderen’. Die subsidie moet wel nog worden goedgekeurd door de Nationale Veiligheidsraad.” Wat wel al vaststaat, is dat deze zomer het Bosfestival, Vlaspop, het Foodtruckfestival, de Smoefeltocht, de Wevelgem Cycling Classic en Klein Tokyofestival afgelast zijn. Ook het zwembad en de sporthallen blijven dicht, douches en cafetaria’s kunnen niet gebruikt worden.

Drie werkgroepen

Om de coronacrisis aan te pakken heeft de gemeente Wevelgem ondertussen drie werkgroepen opgericht. Het gaat om de werkgroep Evenementen en Verenigingen, Economie en Welzijn. In alle werkgroepen zitten telkens tien afgevaardigden vanuit diverse fracties over de partijen heen en wordt geleid door de bevoegde schepenen. “Deze week zitten alle werkgroepen samen om een plan uit te werken”, zegt burgemeester Jan Seynhaeve (CD&V). “Daarin zullen we ons buigen over steunmaatregelen en richtlijnen voor de beleidsdomeinen waar de coronacrisis invloed op heeft. De werkgroep Evenementen houdt zich bezig met de zomerprogrammatie.”

Lees meer