De brandweer zakte af naar de Paridaanstraat. Voor de bewoner kwam alle hulp te laat.
Alexander Haezebrouck De brandweer zakte af naar de Paridaanstraat. Voor de bewoner kwam alle hulp te laat.

71-jarige man sterft bij nachtelijke woningbrand in Wevelgem

In een woning langs de Paridaanstraat in Wevelgem is in de nacht van woensdag op donderdag een 71-jarige man om het leven gekomen bij een brand. De brand ontstond omstreeks half twee ‘s nachts. De buren merkten de brand op nadat ze gerommel hoorden.

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Ze verwittigden meteen de brandweer. Toen de hulpdiensten ter plaatse kwamen, moesten ze de deur van de woning openbreken. “Het heeft enige moeite gekost om binnen te geraken", zegt commissaris Stefaan Vannieuwenhuyse van de politiezone Grensleie. Bij aankomst troffen ze het levenloze lichaam van de 71-jarige bewoner aan. Het gaat om een man die alleen woonde. Hij zat in een rolstoel en is wellicht gestikt door de rook. 

Hoe de brand precies is ontstaan, is nog onduidelijk. Een branddeskundige van het parket kwam ter plaatse om de precieze oorzaak van de brand te achterhalen. Een wetsdokter buigt zich over de doodsoorzaak van de bewoner.

De woning van de man is volledig verwoest. De twee aanpalende woningen konden door de brandweer zo goed als volledig gered worden. Er zal wel rook- en waterschade zijn. Die bewoners konden allemaal veilig hun huis verlaten en werden opgevangen door de hulpdiensten. Door de brand was de Paridaanstraat volledig afgesloten voor het verkeer.

Lees meer