4 De gruwelijke moord vond plaats op dit parkeerstrookje langs de Moeskroensesteenweg in Aalbeke, vlakbij de brug onder de E403 en het bedrijf Houtimport Vandecasteele.
Hans Verbeke De gruwelijke moord vond plaats op dit parkeerstrookje langs de Moeskroensesteenweg in Aalbeke, vlakbij de brug onder de E403 en het bedrijf Houtimport Vandecasteele.

Afspraakje met ex-partner kostte Jill (36) langs drukke gewestweg het leven

Er is een getuige van de moord op Jill Himpe uit Wevelgem, de 36-jarige vrouw die door haar ex-partner Ridouan O. (39) om het leven werd gebracht. Dat gebeurde ’s morgens vroeg in Aalbeke, langs een drukke gewestweg vlakbij de E403. O. legde bekentenissen af en werd aangehouden. Hij verschijnt vrijdag voor de raadkamer.

Hoewel Jill Himpe half juli haar toenmalige partner Ridouan O. verliet, hadden de twee dinsdagmorgen in alle vroegte toch een soort afspraak, voor de vrouw naar een bijeenkomst reed met haar werkgever in Gent. Het duo ontmoette elkaar langs de Moeskroensesteenweg in Aalbeke, op een parkeerstrookje tegenover Houtimport Vandecasteele, vlakbij de brug onder de E403. In de Peugeot break van Jill Himpe speelde zich een gruwelijk tafereel af. Ridouan O. sneed haar de keel over met een mes, de vrouw had geen schijn van kans. De advocaat van de dader wil geen details kwijt over de zaak maar bevestigt wel dat de moord plaatsvond in Aalbeke.

Gedumpt als een hond

Een getuige van de feiten sloeg alarm bij de hulpdiensten. Maar toen de politie ter plaatse kwam, was de Peugeot van Jill Himpe verdwenen. Ridouan O. was met het stoffelijk overschot naar de Nachtegaalstraat in Wevelgem vertrokken. Daar dumpte hij het lichaam als een hond in de woning van Caroline Deman, de moeder van Jill die op dat moment al uit werken was. De dader liet de voordeur open toen hij weer vertrok en reed met de auto van zijn slachtoffer naar een carpoolparking in Deerlijk. Een advocaat die hij gebeld had, kwam hem daar oppikken. De twee reden samen naar Kortrijk, waar de dader zich ging aangeven.

4 De woning in de Nachtegaalstraat in Wevelgem waar het levenloze lichaam van Jill Himpe (36) werd aangetroffen, is verzegeld.
Hans Verbeke De woning in de Nachtegaalstraat in Wevelgem waar het levenloze lichaam van Jill Himpe (36) werd aangetroffen, is verzegeld.

Nu al reconstructie

Tijdens zijn ondervraging legde Ridouan O. bekentenissen af. Om na te gaan of die overeenstemmen met wat er werkelijk is gebeurd, komt er donderdagnamiddag al een reconstructie. Die zal plaatsvinden in Aalbeke en Wevelgem maar mogelijk ook in Deerlijk. Het gerecht zal er alles aan doen om de wedersamenstelling van de feiten volledig af te schermen voor nieuwsgierige blikken. O. werd inmiddels aangehouden en verschijnt vrijdag voor de raadkamer in Kortrijk. Het lijdt geen twijfel dat zijn aanhouding daar zal verlengd worden.

4 Slachtoffer Jill Himpe (36) werd geterroriseerd door haar ex. Ze was weggelopen van huis en gevlucht naar haar moeder, maar ook daar vond hij haar.
rv Slachtoffer Jill Himpe (36) werd geterroriseerd door haar ex. Ze was weggelopen van huis en gevlucht naar haar moeder, maar ook daar vond hij haar.
4 De gruwelijke moord vond plaats op dit parkeerstrookje langs de Moeskroensesteenweg in Aalbeke, vlakbij de brug onder de E403 en het bedrijf Houtimport Vandecasteele.
Hans Verbeke De gruwelijke moord vond plaats op dit parkeerstrookje langs de Moeskroensesteenweg in Aalbeke, vlakbij de brug onder de E403 en het bedrijf Houtimport Vandecasteele.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer