2 De schade in het appartement bleef beperkt.
LSI De schade in het appartement bleef beperkt.

Appartement onder de rook door oververhitte frietpot

Een oververhitte frietpot zette dinsdagochtend de gelijkvloerse verdieping van een appartement langs de Bissegemsestraat in Gullegem (Wevelgem) onder de rook. De 22-jarige bewoner moest met ademhalingsmoeilijkheden naar het ziekenhuis gebracht worden.

Een medebewoonster van het appartementsgebouw maakte zich samen met enkele familieleden rond 7.30 uur klaar om te verhuizen. “We roken een vreemde geur en zagen plots ook wat rook”, vertelt ze. Een frietpot op het vuur van bewoner Maxim Debrabandere op de gelijkvloerse verdieping bleek oververhit omdat de twintiger in slaap was gevallen. De brandweer van de zone Fluvia had alles snel onder controle. De schade bleef beperkt. De getroffen bewoner kreeg heel wat rook binnen en kreeg de eerste zorgen door een mugteam en ambulanciers toegediend. Uit voorzorg werd hij naar het ziekenhuis gebracht. Een vijftal bewoners verliet in kamerjas spontaan het gebouw. Na zo’n half uur mochten ze terugkeren.

2 Bewoners verlieten in kamerjas hun appartement.
LSI Bewoners verlieten in kamerjas hun appartement.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer