3 Tom Vanheule liep zware brandwonden op aan zijn bovenlijf na een ongeval met een cowboysteak. Hier wordt hij onderzocht door dokter Stan Monstrey van UZ Gent.
Wouter Spillebeen Tom Vanheule liep zware brandwonden op aan zijn bovenlijf na een ongeval met een cowboysteak. Hier wordt hij onderzocht door dokter Stan Monstrey van UZ Gent.

Exclusief voor abonnees

Brandwondenslachtoffer uit Gullegem getuigt over gevaren cowboysteak: “Twintig procent van mijn lichaam verbrand in één seconde”

Cowboysteaks, waarbij een stuk vlees op een open vuur op de eettafel gebakken wordt, zijn steeds populairder, maar brengen een groot risico met zich mee. De Stichting Brandwonden en dokters van het brandwondencentrum in het UZ Gent trekken aan de alarmbel nu in de afgelopen twee maanden ongeveer twintig personen ernstige brandwonden opliepen door de toestellen. “Voor een etentje bij vrienden kan je een zware prijs betalen”, getuigt Tom Vanheule (39) uit Gullegem, die meer dan 50 dagen in het ziekenhuis lag na een ongeval met een cowboysteak.

Je hebt 12% van dit artikel gelezen

Lees meer