Burgemeester bezoekt pas ontdekt ondergronds bouwwerk uit WOII

Wevelgems burgemeester Jan Seynhaeve (CD&V) heeft ondertussen het ondergrondse bouwwerk bezocht dat werd ontdekt op zijn grondgebied en uit de Tweede Wereldoorlog stamt. “Later kunnen we de tunnel misschien eens openstellen voor het publiek”, zegt hij.

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.
2 Burgemeester Jan Seynhaeve trok na een paar uur twijfelen toch zijn laarzen aan om de bunker te bezoeken.
Maxime Petit Burgemeester Jan Seynhaeve trok na een paar uur twijfelen toch zijn laarzen aan om de bunker te bezoeken.

Burgemeester Seynhaeve was eerst niet happig om het ondergrondse bouwwerk, naar verluidt een nazi-hospitaal uit de Tweede Wereldoorlog, te bezichtigen. Maar na lang aandringen van de media gaf hij uiteindelijk toch toe, trok zijn laarzen aan en daalde af. Het was avonturier en journalist Christophe Lefebvre van de Krant van West-Vlaanderen die het bouwwerk (her)ontdekte. “Ik wist helemaal niet dat dit hier lag en ben verrast”, zegt burgemeester Seynhaeve. “Dit terrein is eigendom van de groendienst van de stad. Deze put staat normaal vol met water, dat wordt opgepompt voor de bomen en planten. Of dit een ondergronds veldhospitaal is geweest, weet ik niet. Misschien is dit wel gebouwd, maar nooit gebruikt. Samen met de heemkundekring gaan we op zoek naar een expert die kan bevestigen welke functie dit bouwwerk heeft gehad. Later kunnen we bekijken of we de tunnel kunnen openstellen voor het publiek.” Ondertussen blijken toch enkele Wevelgemnaars eerder al eens de bunker bezocht te hebben. “In de jaren zeventig ben ik er al eens binnen geweest”, vertelt Etienne Geldhof (69). “Op dat terrein was toen de gemeentelijke elektriciteit gevestigd. Ik had die deuren gezien en ben uit nieuwsgierigheid eens gaan kijken.” 

2
Maxime Petit

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer