Het vliegtuigje belandde ondersteboven.
LSI Het vliegtuigje belandde ondersteboven.

Crash sportvliegtuigje in Wevelgem te wijten
aan verkeerd manoeuvre

De crash van het vliegtuig op de luchthaven van Kortrijk-Wevelgem woensdag is te wijten aan een verkeerd manoeuvre van de piloot bij het ophalen van een reclamebanner. Dat zegt het parket van West-Vlaanderen, afdeling Kortrijk, op basis van de eerste onderzoeksresultaten.

Volgens het parket wordt kwaad opzet uitgesloten. “Door een verkeerd manoeuvre kwam het toestel met een harde klap tegen de grond terecht waardoor de piloot meteen om het leven kwam”, aldus het parket. Piloot Hannes Decleer (34) uit Assebroek (Brugge) stierf ter plaatse. Hij had nochtans al vele jaren ervaring, onder meer met landen en opstijgen op onverharde banen in Afrika. Met de reclamebanner die hij op het moment van het ongeval moest ophalen, zou hij boven Waregem Koerse vliegen.

1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Peter Buyck

    Wat is het nut van die vluchten? Hun ecologische voetafdruk is gigantisch maar we klagen liever steen en been tegen de toerist die vakantie wil vieren met het vliegtuig...

Lees meer