Burgemeester, schepenen, directie van de scholengemeenschap en twee zusters voor het klooster langs de Deken Jonckheerestraat.
Alexander Haezebrouck Burgemeester, schepenen, directie van de scholengemeenschap en twee zusters voor het klooster langs de Deken Jonckheerestraat.

Gemeente en scholengroep kopen klooster en bijhorende tuinen aan

De gemeente Wevelgem en de scholengroep Scholen aan de Leie waar ook het nabijgelegen Sint-Pauluscollege deel van uitmaakt, gaan het klooster en de bijhorende tuinen langs de Deken Jonckheerestraat in Wevelgem aankopen. 

De acht zusters die er nog verbleven zijn ondertussen al elders gehuisvest en de gemeente kreeg enkele maanden geleden te horen dat de congregatie van de Zusters van Liefde van Heule het pand wil verkopen. De gemeente koopt het gebouw nu samen met de scholengemeenschap Scholen aan de Leie iets vroeger dan gepland aan. “Deze aankoop valt te plaatsen in ons masterplan waarbij we de Deken Jonckheerestraat willen ontharden, dat ondertussen goedgekeurd is en binnen de drie jaar zal uitgevoerd worden”, zegt burgemeester Jan Seynhaeve (CD&V). “Het klooster zelf is nog in een goede staat en kan voor verschillende doeleinden gebruikt worden. Uiteraard door het Sint-Pauluscollege, maar evengoed voor de tekenacademie of burelen, noem maar op. De precieze indeling moeten we nog bekijken.” Het klooster met de tuinen is in totaal zo’n 3.000 vierkante meter groot. Een aankoopprijs wil de gemeente nog niet bekend maken. “We moeten het eerst nog laten schatten, maar we hebben er alle vertrouwen in dat dat goed komt”, zegt burgemeester Seynhaeve (CD&V). Met de verkoop verdwijnt zo een decennialange traditie van een kloostergemeenschap in Wevelgem.

Lees meer