4 De parodie op de controversiële reclamecampagne van Bicky in de Wevelgemse hamburgerzaak Burgemeesters
Maxime Petit De parodie op de controversiële reclamecampagne van Bicky in de Wevelgemse hamburgerzaak Burgemeesters

Vrouw grijpt man naar keel: West-Vlaamse hamburgerzaak parodieert campagne Bicky Burger

Vanaf donderdag hangt er in hamburgerzaak Burgemeesters in Wevelgem een parodie op de reclamecampagne van Bicky Burger aan de muur waarop een man zijn vrouw sloeg omdat ze met een nep-Bickyburger had gekocht. Bij Burgemeesters draaien ze de rollen gewoon om.

Op de cartoon van Burgemeesters is te zien hoe een vrouw haar man in de wurggreep neemt, omdat hij geen hamburgers wil halen bij Burgemeesters. Zaakvoerder Arie Maillard vindt de commotie die er ontstond na de reclame van Bicky Burger overdreven. “Laten we allemaal wat verdraagzamer zijn en niet alles te serieus opnemen”, voegt hij er meteen aan toe. “De reclame was komisch bedoeld en zet toch niet aan tot partnergeweld. De grappige cartoons van vroeger waarop vrouwen op mannen kloppen met een deegrol zijn toch ook sociaal aanvaard?” Vanaf donderdag hangt hij daarom een cartoon op in zijn zaak met de omgekeerde rollen. Gemeentegenoot Bjorn De Pauw maakte de tekening, die nu ook op de Facebookpagina van Burgemeesters prijkt. “Die prent is ludiek bedoeld”, aldus de uitbater van de hamburgertent. “Er is al zoveel drama in de wereld. Laat ons daarom veel relativeren in het leven en nog veel meer hamburgers eten”, besluit hij met een knipoog.

4 De parodie op de controversiële reclamecampagne van Bicky in de Wevelgemse hamburgerzaak Burgemeesters
Maxime Petit De parodie op de controversiële reclamecampagne van Bicky in de Wevelgemse hamburgerzaak Burgemeesters
4 De parodie op de controversiële reclamecampagne van Bicky in de Wevelgemse hamburgerzaak Burgemeesters. Zaakvoerder Arie Maillard en cartoonist Bjorn de Pauw.
Maxime Petit De parodie op de controversiële reclamecampagne van Bicky in de Wevelgemse hamburgerzaak Burgemeesters. Zaakvoerder Arie Maillard en cartoonist Bjorn de Pauw.
4 Er was zware verontwaardiging ontstaan over een nieuwe reclamecampagne van Bicky Burger. Die toont hoe een man een vrouw slaat, terwijl hij “Fake Bicky, fwa!” roept. Op sociale media werd met onbegrip gereageerd
Facebook Er was zware verontwaardiging ontstaan over een nieuwe reclamecampagne van Bicky Burger. Die toont hoe een man een vrouw slaat, terwijl hij “Fake Bicky, fwa!” roept. Op sociale media werd met onbegrip gereageerd

24 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Vladimir De Leeuw

    Ik ga hiertegen klacht neerleggen. Op het origineel was van mishandeling geen sprake, de man sloeg op de doos (die niet groen was). Voor iemand die het nog niet verleerd is om "tekenverhaaltjes" te lezen, is het duidelijk dat de slag op het doosje gegeven wordt. Er is daar dus geen sprake van een aantasting van de fysieke integriteit van de vrouw. Maar hier, bij de "parodie" is er dus wel een aantasting van de fysieke integriteit van de man.

  • Mady Vermeulen

    Gelijk loon voor gelijk werk! Als mannen en vrouwen gelijk zijn moeten zij ook gelijk behandeld worden, zeker in gelijkaardige omstandigheden. Wedden dat de grootse roepers nu zullen zwijgen dat ze zweten?

Lees meer