De wagen werd langs achteren aangereden door een vrachtwagen.
JVM De wagen werd langs achteren aangereden door een vrachtwagen.

Meisje (4) nog steeds kritiek na zwaar verkeersongeval

De toestand van het 4-jarige meisje uit Wevelgem dat woensdagnamiddag levensgevaarlijk gewond raakte bij een zware botsing in Stalhille is voorlopig ongewijzigd. Dat zegt het Brugse parket. Het kind zat op de achterbank in de wagen van haar grootouders, toen die langs achteren werd aangereden door een vrachtwagen.

De grootouders, een 59-jarig koppel uit Kortrijk, waren op uitstap met hun 4-jarig kleinkind uit Wevelgem. De vrouw zat achter het stuur en stond voor het rode licht te wachten langs de Expressweg in Stalhille, toen ze langs achteren werd aangereden door een vrachtwagen. De 35-jarige bestuurder uit Koekelare merkte de kleine personenwagen om nog ongekende reden te laat op. De kleindochter van het Kortrijkse koppel zat op de achterbank en werd zwaar geraakt. Ze werd met de mugheli in kritieke toestand overgevlogen naar het AZ Sint-Jan, waar ze meteen een operatie onderging. Donderdagmorgen was haar toestand ongewijzigd, zo zegt het Brugse parket. De grootouders raakten bij het ongeval lichtgewond. Omdat er een getuige aanwezig was, stelde het parket geen verkeersdeskundige aan.

3 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Eva Vandenbon

    Ik rijd niet graag op de Express weg. Aan de lichten is het altijd bang in de achteruitkijkspiegel kijken om te zien of de aanstormende vrachtwagens ook gezien hebben dat het rood is. Ze zouden vrachtwagens op snelle wegen met lichten moeten verbieden. Hopelijk haalt het meisje het en hopelijk wordt de bestuurder zwaar gestraft!

  • Renaat Moerman

    die lichten zijn daar ook levensgevaarlijk ... deze weg was vroeger bedoeld om omgebouwd te worden als autosnelweg naar zeebrugge. Het was dan ook de bedoeling die lichten te supprimeren. Nu is het een gevaarlijke expressweg (zoals zoveel wegen in België waar men vakken dicht heeft geschilderd ipv bruggen te voorzien).

Lees meer