2 Leiemarathon Wevelgem - de organisatoren met peter Koen Naert en Dieter Durnez van De Witte Berken
Maxime Petit Leiemarathon Wevelgem - de organisatoren met peter Koen Naert en Dieter Durnez van De Witte Berken

Slechts vijf burgemeesters wagen zich aan
Belgisch Kampioenschap op Alpro Leiemarathon

Slechts vijf burgemeesters durven het aan om zich met elkaar te meten tijdens het ludieke Belgisch Kampioenschap halve marathon op 22 september. Dat maakt de kans groter dat Wevelgems burgemeester Jan Seynhaeve (CD&V) wint. Hij kwam met het idee op de proppen.

Op 22 september gaat opnieuw de tweejaarlijkse Alpro Leiemarathon door. Tijdens die marathon wordt ook het Belgisch Kampioenschap op de halve marathon gelopen en ook het Belgisch kampioenschap halve marathon voor burgemeesters. Dat laatste was een ideetje van burgemeester en fervent loper Jan Seynhaeve (CD&V). Seynhaeve liet zich inspireren door een uitspraak van burgemeester Bart De Wever van Antwerpen die zei dat hij de enige burgemeester van Vlaanderen is die in zijn eigen stad een marathon kan lopen. “Dat klopt natuurlijk niet, want ik kan dat ook in Wevelgem”, zegt Seynhaeve. 

Peter Koen Naert

Vanuit de organisatie vertrokken uitnodigingen naar alle burgemeesters van het land. Naast burgemeester Seynhaeve schreven slechts vier andere burgemeesters zich in. Het gaat om de jonge burgemeester Gilles Bultinck van Vosselaar, Yves Delforge van Mettet uit de provincie Namen, Dieter Wouters van Wuustwezel en Stijn Biebauw loopt in naam van de gemeente Bredene. Peter van de Alpro Leiemarathon is niemand minder dan Europees Kampioen op de marathon Koen Naert. “Twee jaar geleden behaalde ik hier mijn Belgische titel op de halve marathon en twee mensen uit het bestuur zijn erg goede vrienden van mij”, vertelt Koen. “Zelf deelnemen zit er dit jaar helaas niet in. Ik vertrek binnenkort naar de Sierra Nevada op stage. We zijn al volop in voorbereiding voor het grote doel, de Olympische Spelen in Tokyo volgend jaar natuurlijk.”

2 Peter van de Alpro Leiemarathon is Koen Naert.
Maxime Petit Peter van de Alpro Leiemarathon is Koen Naert.

602 inschrijvingen

De Alpro Leiemarathon is er niet alleen voor competitieve lopers. “We starten de dag met een Kidsrun om 9 uur voor kinderen van het derde kleuter tot het zesde leerjaar”, zegt organisator Timon Dejonghe. “Daarna volgen de 5 en de 10 kilometer voor alle leeftijden en de Belgische Kampioenschappen halve marathon. Zij starten samen met de lopers van de volledige marathon. In totaal zitten we nu al 602 inschrijvingen en we merken dat vooral de halve marathon aan populariteit wint.” De Alpro Leiemarathon schenkt zijn opbrengst aan een goed doel. Dit jaar is dat vzw O2 in Wervik, een vzw binnen de integrale jeugdhulpverlening. Zij vangen jongeren op in een moeilijke thuissituatie.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer