Slachtoffer Jill Himpe (36) werd geterroriseerd door haar ex. Ze was weggelopen van huis en gevlucht naar haar moeder, maar ook daar vond hij haar.
rv Slachtoffer Jill Himpe (36) werd geterroriseerd door haar ex. Ze was weggelopen van huis en gevlucht naar haar moeder, maar ook daar vond hij haar.

Exclusief voor abonnees

Stalkende ex belde nog naar familie van Jill nadat hij haar doodstak: "Hij had haar al zó vaak met dood bedreigd"

Al maanden leefde een 36-jarige vrouw uit Wevelgem in angst voor haar stalkende ex - zo vaak had hij haar al met de dood bedreigd. Gisteren maakte hij dat dreigement waar: Jill Himpe werd neergestoken op een carpoolparking in Deerlijk. "Als ze nog maar vermoedde dat hij in de buurt was, sloot ze zich op in de badkamer."

Na een relatie van elf jaar wilde Jill haar vriend Ridouan O. (39) verlaten. Eigenlijk wilde ze dat al jaren. Maar weglopen, dat durfde ze pas toen de politie O. deze zomer arresteerde voor betrokkenheid bij een vechtpartij. Jill zag haar kans en vluchtte.

“Pas toen ze vertrokken was, vertelde ze dat Ridouan haar al maandenlang lang psychologisch terroriseerde”, zegt Jills schoonbroer. “Niemand van de familie wist dat. Het gebeurde dat hij in de woonkamer een mes zat te slijpen en zwoer dat hij haar daarmee van kant zou maken.”

Slagersmes

Je hebt 13% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

  • Krijg onbeperkt toegangLees alle artikels via de site en app
  • Lees 4 weken gratisNadien slechts €6,95 per 4 weken
  • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 4 weken gratis

12 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Els Daneels

    Ze kunnen inderdaad niet bij elk 'stalking-slachtoffer' een agent plaatsen, maar ze kunnen de stalker wel arresteren en opsluiten en terwijl verplicht psychiatrisch behandelen tot zo iemand duidelijk begrijpt dat je geen liefde uit iemand kunt knijpen en elke relatie staat of valt met RESPECT voor elkaar. Iemand die zo obsessief is en zo narcistisch is een publiek gevaar en mag zelfs geen 1ste kans krijgen om een slachtoffer te maken!!!

  • wim CLAES

    hoe dikwijls gaan we dit nog meemaken? wanneer wordt justitie wakker? Waar blijven de wetten en maatregelen om dit te voorkomen. Onkelinx heeft destijds interfamiliaal geweld op de agenda gezet en er is verder niks meer mee gedaan. en vrouw verdient in Belgie inderdaad minder dan een man, letterlijk en figuurlijk.

Lees meer