5 De hulpdiensten zijn bezig met de reanimatie van de beschoten agressieve man en met de verzorging van de gewonde agent.
Hans Verbeke De hulpdiensten zijn bezig met de reanimatie van de beschoten agressieve man en met de verzorging van de gewonde agent.

Geesteszieke man (37) bekoopt aanval op agent met zijn leven

In de Nachtegaalstraat in het West-Vlaamse Wevelgem heeft een inspecteur een 37-jarige man neergeschoten die een collega-agent aanviel met een schroevendraaier. De neergeschoten man, Sammy C., is inmiddels aan zijn verwondingen bezweken. De aangevallen agent liep steekwonden op in de halsstreek en het aangezicht, hij verkeert niet in levensgevaar.

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

De dertiger had voordien zijn moeder en een verplegend team bedreigd. Agenten met kogelvrij vest kwamen ter plaatse voor een eventuele colloquering, waarop de dertiger de trap afstormde en hen meteen bedreigde met een schroevendraaaier.  De inspecteurs spoten pepperspray in zijn gezicht en leidden de man naar buiten, maar konden hem niet ontwapenen.  Ondanks de irritatie aan zijn ogen als gevolg van de pepperspray haalde de man uit met de schroevendraaier. Een inspecteur liep verwondingen op aan zijn aangezicht en de halsstreek, net boven zijn kogelvrij vest. Diens collega aarzelde niet en loste één schot.

5 Het slachtoffer werd buiten neergeschoten en zakte in elkaar op een grasperkje naast het huis waar hij met z'n moeder woont.
Hans Verbeke Het slachtoffer werd buiten neergeschoten en zakte in elkaar op een grasperkje naast het huis waar hij met z'n moeder woont.

Voortuintje

Een vier maanden zwangere buurtbewoonster hoorde het schot. “Ze keek onmiddellijk naar buiten en zag het slachtoffer neervallen in het voortuintje van de buren”, zegt haar vriend, die zelf niet thuis was op het moment van de feiten. “De man was in de borststreek geraakt. Het was onmiddellijk duidelijk dat hij er heel erg aan toe was. Mijn vriendin is fel geschrokken maar intussen is ze wat gekalmeerd. Maar dat het tafereel nog lang op haar netvlies gebrand zal staan, is een feit.”

5 De zwangere partner van deze man zag hoe de agressieve dertiger in elkaar zakte na het schot.
Hans Verbeke De zwangere partner van deze man zag hoe de agressieve dertiger in elkaar zakte na het schot.

In shock

Sammy C. werd ter plaatse gereanimeerd en vervolgens naar het AZ Groeninge in Kortrijk gebracht. Daar bezweek hij even later aan zijn verwondingen. De aangevallen politie-inspecteur is ernstig gewond, maar verkeert niet in levensgevaar. De Nachtegaalstraat werd plaatselijk afgesloten voor het verkeer en het parket kwam ter plaatse. “We zijn allemaal in shock”, zegt woordvoerder Tom Janssens. “De politie kwam naar hier met de bedoeling om de situatie in alle rust af te handelen, maar het is vreselijk uit de hand gelopen. Dit is erg voor alle betrokken partijen.” Het Comité P zal nu een onderzoek voeren naar de omstandigheden waarin het vuurwapen werd gebruikt. Er is ook een wapendeskundige aangesteld.

5 De technische recherche van de federale gerechtelijke politie kwam ter plaatse voor het sporenonderzoek.
Hans Verbeke De technische recherche van de federale gerechtelijke politie kwam ter plaatse voor het sporenonderzoek.
5 De politie is bezig met de eerste vaststellingen na het drama.
Hans Verbeke De politie is bezig met de eerste vaststellingen na het drama.

166 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Vincent Van de Velde

    Als iemand mijn vrouw, kind, collega aanvalt met een schroevendraaier en hun verwondt ... sorry maar dan zal ik hun verdedigen !! En op een manier waarop het het rapste afgelopen is. Politie staat in voor onze veiligheid en moet uitkijken dat die doorgedraaide zot daarna niet op straat meer slachtoffers maakt. Dus wees hem dankbaar !!! De 2 agenten zullen dit ook hun hele leven meedragen !!!

  • william lumen

    Waarom gebruikt de politie geen andere doeltreffende wapens (stroomstootwapen) waarmee de agressieveling niet wordt gedood? Is dit geen goed alternatief i.p.v. naar dodelijke wapens te grijpen?

Lees meer