VIDEO: KSA zegt leider Nico (18) vaarwel met honderden ballonnen

Leiders, leden, ouders en sympathisanten van KSA De Vlasbloem hebben zaterdagnamiddag aan de lokalen van de jeugdbeweging op indrukwekkende wijze symbolisch afscheid genomen van ‘leider Nico’. Honderden ballonnen werden opgelaten.

Honderden mensen kwamen opdagen voor het afscheidsmoment dat meteen ook de normale zaterdagnamiddagactiviteit van KSA De Vlasbloem verving. Ook behoorlijk wat ouders, die meeleven met de getroffen jeugdbeweging en de familie van Nicolas Rogier, maakten hun opwachting. “Dat doet ons deugd”, zegt hoofdleider Siebert De Winter (22). “Nico was een bijzonder geliefde kerel maar toch staan we te kijken hoeveel mensen hier vandaag aanwezig zijn. De voorbije week is bijzonder heftig geweest, we kunnen het eigenlijk nog nauwelijks vatten dat Nico er niet meer is. We zijn de voorbije dagen op veel momenten samen geweest, bij een vuur dat we speciaal voor hem hebben aangestoken. Hij blijft voor altijd één van ons. KSA-er ben je niet voor even, dat ben je voor het leven. Als aandenken lieten we een mouwschildje ontwerpen, een ster met daarin zijn naam. Ieder van ons zal het op z’n hemd naaien.”

6 Als eerbetoon aan leider Nico werd een levensgrote foto opgehangen bij een gesjorde constructie.
Hans Verbeke Als eerbetoon aan leider Nico werd een levensgrote foto opgehangen bij een gesjorde constructie.

Boodschap voor leider Nico

Het symbolische afscheidsmoment begon met het KSA-gebed. Daarna verwoordde een leider wat leeft in de groep. Ook een leidster van KSA De Meiskes Wevelgem las een tekst voor. De aanwezigen kregen vervolgens elk een kaart waarop ze een boodschap konden schrijven voor leider Nico. De kaartjes werden nadien met een touwtje vastgemaakt aan een ballon. Toen die honderden ballonnen uiteindelijk werden opgelaten, weerklonk een spontaan applaus. Daarmee kwam ook een einde aan een week vol emoties en steun zoeken bij elkaar. Ook zondag is de leidingsploeg de hele dag samengeweest. Voor ze naar de afscheidsplechtigheid in Kortrijk trokken, ontbeten ze samen in het heem. Nadien waren ze dankbaar voor het middagmaal dat door de kampkookploeg werd klaargemaakt.

6 De aanwezigen konden een persoonlijke boodschap kwijt op een kaartje dat nadien aan een ballon in de lucht werd gelaten.
Hans Verbeke De aanwezigen konden een persoonlijke boodschap kwijt op een kaartje dat nadien aan een ballon in de lucht werd gelaten.
6 Als eerbetoon en herinnering aan leider Nico, liet KSA De Vlasbloem een mouwschildje ontwerpen: een ster, met daarin de naam van de verongelukte leider.
Hans Verbeke Als eerbetoon en herinnering aan leider Nico, liet KSA De Vlasbloem een mouwschildje ontwerpen: een ster, met daarin de naam van de verongelukte leider.
6 Ook voetballers van Racing Lauwe waren aanwezig op het symbolisch afscheidsmoment. Ze droegen allen een zwarte rouwband met de naam Nicolas en het nummer 2, waarmee hij speelde. Zondagavond organiseren zij nog een apart ingetogen moment om hun overleden ploegmakker te eren.
Hans Verbeke Ook voetballers van Racing Lauwe waren aanwezig op het symbolisch afscheidsmoment. Ze droegen allen een zwarte rouwband met de naam Nicolas en het nummer 2, waarmee hij speelde. Zondagavond organiseren zij nog een apart ingetogen moment om hun overleden ploegmakker te eren.
6 De kaartjes die aan ballonnen in de lucht werden gelaten.
Hans Verbeke De kaartjes die aan ballonnen in de lucht werden gelaten.
6 Als eerbetoon aan leider Nico werd een levensgrote foto opgehangen bij een gesjorde constructie.
Hans Verbeke Als eerbetoon aan leider Nico werd een levensgrote foto opgehangen bij een gesjorde constructie.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer