Openingsweekend van het Aquapark in het Vijverhof Wevelgem
Henk Deleu Openingsweekend van het Aquapark in het Vijverhof Wevelgem

Voorlopig geen kabelbaan op Vijverhof beslist rechter

In het Ice Mountain Adventurepark in het Vijverhof in Wevelgem mag voorlopig geen kabelbaan gebouwd worden. De buurtbewoners dienden in juni een eenzijdig verzoekschrift in waar de rechter op in ging. De eigenaars van het Vijverhof tekenden beroep aan, maar de rechter bevestigde nu dus die uitspraak. De rest van het aquapark mag wel blijven. 

Na het eenzijdig verzoekschrift van de buurtbewoners tegen de bouw van een kabelbaan in het Vijverhof, werd deze zomer nog geen kabelbaan gebouwd. Indien ze dat wel zouden doen, riskeerden ze een dwangsom van 15.000 euro per dag. Het Ice Mountain Adventurepark,dat van het gemeentebestuur een vergunning kreeg voor deze zomer, ging dan maar van start zonder kabelbaan voor wakeboarders en waterski. Ze startten wel met stand-up paddling, een hindernissenparcours op het water en flyboard. 

De eigenaars van het Vijverhof hoopten wel om later deze zomer de werken voor de kabelbaan te kunnen starten, maar dat gaat nu dus niet door. Bij het waterpark zelf reageren ze niet ontgoocheld. Ze hebben een topzomer achter de rug en hopen in de toekomst de kabelbaan toch nog te kunnen bouwen. Toch schuilt er nog een ander addertje onder het gras. Er loopt nog een procedure bij de deputatie van de provincie West-Vlaanderen. Begin september volgt er ook nog een nieuwe procedure over de gebruiksrechten van de omwonenden.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer