PHOTO NEWS

Dronken man vlucht te voet na ongeval met Lijnbus

Een man die te voet wegvluchtte nadat hij dronken tegen een Lijnbus botste is veroordeeld tot een stevige straf. Het was vooral het vluchtmisdrijf dat hem duur kwam te staan.

De man botste op 20 april van vorig jaar tegen een Lijnbus, stapte uit en probeerde het geval onderling met de buschauffeur te regelen. Die weigerde dat en hield voet bij stuk om de politie erbij te halen, waarop de man onmiddellijk te voet op de vlucht sloeg. De politie kon de man aantreffen en hij bleek 2,69 promille in het bloed te hebben. De advocaat haalde aan dat zijn cliënt spijt heeft, de schade regelt met De Lijn en zich ook wil excuseren tegenover de politie.

De rechter veroordeelde de man tot een geldboete van 3.200 euro -waarvan de helft met uitstel-, een rijverbod van drie maanden en als hij zijn rijbewijs terugwil moet de man slagen voor de vier examens. 

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer