2 Peter Thiry (midden) maakte in totaal 4.000 fruitlolly's met chocolade.
Marc Baert Peter Thiry (midden) maakte in totaal 4.000 fruitlolly's met chocolade.

Friturist maakt 4.000 fruitlolly’s met chocolade en verdeelt die onder politie en rusthuizen

Peter Thiry, uitbater van frituur ’t Fritpleintje in het centrum van Zaventem, heeft maandag zowat 4.000 fruitlolly’s met chocolade verdeeld onder de lokale politie, de gemeentediensten, de technische dienst, de luchthavenpolitie en de rusthuizen. De actie kwam er omdat de jaarmarkt in Zaventem afgelast werd. “Op die manier kon ik toch nog een kermisgevoel creëren.”

“Iedereen kijkt elk jaar uit naar de Zaventemse jaarmarkt, maar door het coronavirus viel de editie van dit jaar in het water”, zegt Peter Thiry. “Daarom wilde ik iedereen die de jaarmarkt moest missen een hart onder de riem steken.”

Concreet maakte de friturist maar liefst 4.000 fruitlolly’s met chocolade. “Een waar huzarenstukje (lacht)”, aldus nog Peter Thiry. “We begonnen er om 5 uur ’s ochtends aan en waren een hele dag in de weer om de 4.000 lolly’s te maken en te verdelen onder de lokale politie, de werknemers van de gemeente, de technische dienst, de luchthavenpolitie en de rusthuizen. Hopelijk hebben we hiermee de pijn van het wegvallen van de jaarmarkt wat kunnen verzachten.”

2 De fruitlolly’s met chocoloade
Marc Baert De fruitlolly’s met chocoloade

Lees meer