Straatracers crashen op Brusselse ring

Op de politierechtbank in Halle staan twee twintigers terecht voor een ongeval na een straatrace. De twee ex-vrienden gebruikten de Brusselse Ring als speelterrein. De illegale straatrace eindigde met een zwaar verkeersongeval waarbij een van de twee bestuurders zwaargewond werd.

Politierechter Johan Van Laethem buigt zich de komende dagen over het lot van twee straatracers die op 8 januari in een zwaar verkeersongeval verzeild geraakten. Beide bestuurders speelden naar eigen zeggen een spelletje op de Brusselse Ring. "Eerst reden ze tegen 90 kilometer per uur naast elkaar. De ene wou de andere niet laten voorbijsteken, waardoor er steeds sneller werd gereden. Toen ze beiden 120 km/u reden, kreeg beklaagde M.M. een flitspaal in de gaten. Hij ging op de rem en kwam in aanrijding met de wagen van Y.L. die net zoals zijn eigen voertuig overkop ging", klonk het bij de procureur.


De aanklacht tegen het houden van een snelheids- of sportwedstrijd op de openbare weg is voor beide bestuurders niet min. Voor beklaagde Y.L. komt daar nog eens onopzettelijke slagen en verwondingen bovenop.


Opvallend is dat geen van beide bestuurders zijn verantwoordelijkheid wenst te nemen. De advocaten van de twee pleiten beiden het gebrek aan getuigen. "Het ging niet om een straatrace, wel om een spelletje met zware gevolgen", klinkt het. Volgens politierechter Van Laethem mag beklaagde M.M. van geluk spreken dat hij nog levend uit zijn wrak werd gehaald. "U was buiten bewustzijn en zwaargewond nadat uw wagen overkop ging. Misschien had u beter niet geremd voor de flitspaal".


Na de expertise aan de wagen van M.M. besloot Y.L. het bedrag van het totaalverlies op de rekening van zijn vriend te storten. Toch staan beiden terecht voor de feiten die ze hebben gepleegd. De politierechter nam de zaak in beraad en doet uitspraak op 6 maart. (TVDN)

Lees meer