5 De achtervolging eindigde tegen een elektriciteitspaal in de Bruinbekestraat in Schellebelle.
Didier Verbaere De achtervolging eindigde tegen een elektriciteitspaal in de Bruinbekestraat in Schellebelle.

Achtervolging gestolen auto eindigt met crash tegen elektriciteitspaal: verdachte aangehouden, twee politiewagens delen in brokken

Een politieachtervolging die startte in Berlare eindigde na een dolle rit door Zele, Lede en Wichelen zaterdagavond omstreeks 21 uur tegen een elektriciteitspaal in de Bruinbekestraat in Schellebelle. De bestuurder werd ter plaatse gearresteerd. Een anonieme politiewagen en een patrouillewagen raakten beschadigd. De gevluchte wagen zou als gestolen geseind staan.

5 De achtervolging eindigde tegen een elektriciteitspaal in de Bruinbekestraat in Schellebelle.
Didier Verbaere De achtervolging eindigde tegen een elektriciteitspaal in de Bruinbekestraat in Schellebelle.

De achtervolging startte zaterdagavond in de politiezone Berlare Zele. Een Volkswagen Golf werd er opgemerkt omdat deze als gestolen geseind staat. De bestuurder ging ervandoor en agenten zetten de achtervolging in. Via Lede belandden ze in Wichelen. Met bijstand van verschillende patrouilles uit de verschillende zones werd de wagen uiteindelijk in de Bruinbekestraat klemgereden door twee politiewagens. Deze raakten achteraan en in de flank beschadigd maar de vluchtende wagen knalde tegen een elektriciteitspaal. De paal knakte deels af en bleef boven de straat en de wagen hangen.

De brandweer van Wichelen kwam ter plaatse om de situatie te beveiligen. Ook een drugshondenteam van de politie werd erbij geroepen om de wagen te doorzoeken. Zo werden er onder meer enkele vaten met producten in de koffer gevonden. De politie is karig met commentaar. Het onderzoek loopt volop.

5 Agenten doorzoeken de gecrashte wagen.
Didier Verbaere Agenten doorzoeken de gecrashte wagen.
5
Didier Verbaere
5 De achtervolging eindigde tegen een elektriciteitspaal in de Bruinbekestraat in Schellebelle. Twee politievoertuigen deelden in de brokken.
Didier Verbaere De achtervolging eindigde tegen een elektriciteitspaal in de Bruinbekestraat in Schellebelle. Twee politievoertuigen deelden in de brokken.

4 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • avelino garcia

    Achtervolgingen door politie is dagelijkse kost geworden, niemand die er nog van opkijkt, het echte probleem is dat die gangsters er niet mee in zitten dat ze gepakt worden. Een lichte straf die uitdraait op een onnozele werkstraf of een paar weken lekker thuis met enkelband zodat hij kan verder delegeren met zijn kornuiten. België is nu het luilekkerland voor de hedendaagse criminelen.

  • willem merken

    En de kosten aan het gestolen voertuig?

Lees meer