3 Op Hekkergem in Schellebelle werd een grote cannabisplantage ontdekt in twee woningen.
Didier Verbaere Op Hekkergem in Schellebelle werd een grote cannabisplantage ontdekt in twee woningen.

Grote cannabisplantage ontdekt in twee leegstaande woningen in Hekkergem

In Hekkergem in Schellebelle werd woensdagavond een professionele cannabisplantage ontdekt in twee leegstaande woningen. De eigenaar had de leegstaande en aanpalende woningen op huisnummers 83 en 85 gekocht als investering. Toen hij woensdagavond aan de verbouwingen wou beginnen, ontdekte hij tot zijn verbazing dat een bende de woningen had ingepalmd. Hij alarmeerde onmiddellijk de politie.

3 Op Hekkergem in Schellebelle werd een grote cannabisplantage ontdekt in twee woningen.
Didier Verbaere Op Hekkergem in Schellebelle werd een grote cannabisplantage ontdekt in twee woningen.

Volgens de buren stonden de woningen al een tijdje leeg en waren ze verkocht aan eenzelfde eigenaar maar niet verhuurd. Gordijnen en rolluiken bleven al maanden dicht en niemand zag er ook beweging. De verbazing is dan ook groot dat er achter de gevels een grote cannabis werd opgezet. Binnenmuren tussen beide woningen werden daarbij gesloopt en ook de elektriciteit werd ergens buiten op straat afgetakt. Fluvius kwam ter plaatse om de stroom af te sluiten. Het gerechtelijk labo werd erbij gehaald. Maar de wietgeur in de woningen van de oogstrijpe planten was zo penetrant dat de brandweer erbij werd gehaald om de woningen te verluchten eer de speurders aan de slag konden gaan. In de straat hing de hele avond een indringende cannabisgeur.

3 Op Hekkergem in Schellebelle werd een grote cannabisplantage ontdekt in twee woningen. De planten waren klaar voor de oogst.
Didier Verbaere Op Hekkergem in Schellebelle werd een grote cannabisplantage ontdekt in twee woningen. De planten waren klaar voor de oogst.

Het Parket van Oost-Vlaanderen onderzoekt de zaak en zal de woningen hoogstwaarschijnlijk donderdag verzegelen tot de ontmanteling van de plantage. Aangezien er geen huurders in het spel zijn en ook de buren er nauwelijks beweging zagen, zal het bijzonder moeilijk worden om de verdachten achter de plantage op te sporen. 

Eind november werd in de Doornweg in Wichelen ook al een professionele plantage ontmanteld. En dit enkele weken nadat er op 11 november ook al een soortgelijke plantage in Massemen werd ontdekt. Bendes zoeken steeds vaker de luwte van een rustige gemeente op om hun plantages in te richten. Maar het is de eerste keer dat er ook woningen gekraakt worden met risico op ontdekking zoals vanavond.

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer