Tom (38) en zijn echtgenote Epiphanie met hun drie kindjes Kensi (9), Syrah (6) en Arwin (2).
Henk Deleu Tom (38) en zijn echtgenote Epiphanie met hun drie kindjes Kensi (9), Syrah (6) en Arwin (2).

Terminaal zieke papa (38) kort na laatste wens overleden: “Tom leeft nu verder in onze kindjes”

Tom (38) uit Ooigem, die terminaal ziek was, is zaterdagochtend overleden. Dat gebeurde kort nadat Ambulance Wens zijn laatste wens vervulde: de nieuwbouwwoning zien waar zijn vrouw en drie kindjes zonder hem zullen wonen. “Tom was een hele liefdevolle papa. Hij leeft nu verder in onze kindjes. Zij komen nu meer dan ooit op de eerste plaats”, zegt zijn echtgenote Epiphanie Dewitte (33).

Tom was moegestreden na zes jaar vechten tegen maagkanker. Ambulance Wens België, een organisatie die de laatste wens van terminaal zieke patiënten vervult, bracht Tom dinsdag naar een werf. Daar wordt de nieuwe woning voor zijn vrouw en drie kindjes opgetrokken. Het plan kende hij, maar hij wilde de ruwbouw en de vordering van de werken nog één keer in het echt zien. Tom zag dat het goed was. Hij was gerustgesteld. Opgelucht ook.

Tom vocht als een leeuw, maar hij had het de laatste dagen heel moeilijk. Het was beangstigend, hoe hij naar adem zocht. Hij wou echt afscheid nemen.

Echtgenote Epiphanie Dewitte

Mooi vaarwel

Vier dagen later, op zaterdagochtend, ging Tom heen in het ziekenhuis AZ Groeninge in Kortrijk. Tom koos voor palliatieve sedatie. Ambulance Wens België meldde zijn overlijden sereen op Facebook. Met een pakkende boodschap ook, over hoe de kleine dingen in het leven het meest waardevol zijn (zie onderaan het artikel).

“De kinderen, familie, vrienden… Tom nam eerst nog afscheid van iedereen die hij graag zag. Het was een mooi vaarwel”, vertelt Epiphanie Dewitte. “Tom vocht als een leeuw, maar hij had het de laatste dagen heel moeilijk. Het was beangstigend, hoe hij naar adem zocht. Hij wou echt afscheid nemen. En slapen, voorgoed slapen.”

Prachtige herinnering

“We zijn de mensen van Ambulance Wens België ongelooflijk dankbaar. Ze zijn erin geslaagd om de laatste wens van Tom in vervulling te brengen. Want onze nieuwbouwwoning nog één keer zien was zo belangrijk voor hem. Er zijn toen ook heel mooie foto’s genomen van ons gezin. Een laatste prachtige herinnering, die we voor altijd koesteren. Zeker voor de kindjes. Want zij hebben nog één keer hun papa buiten gezien, weg van de steriele omgeving in het ziekenhuis. We gaan Tom en de manier waarop hij ons bleef steunen enorm missen. Het laatste wat hij zei was dat hij trots is op ons. De kindjes komen nu meer dan ooit op de eerste plaats. Het komt goed. We worden omringd door liefdevolle familie en vrienden, die ons volop steunen.”

Tom zette zijn eigen geluk altijd op de laatste plaats omdat hij eerst voor anderen klaar wou staan. Dat sierde hem. Hij leeft nu verder in onze drie kindjes.

Epiphanie Dewitte

Intieme kring

“Tom was een heel sterk persoon”, gaat Epiphanie Dewitte verder. Epiphanie werkt als kraamverzorgster in thuiskraamzorg De Wieg in Waregem. “Tom zette zijn eigen geluk altijd op de laatste plaats omdat hij eerst voor anderen klaar wou staan. Dat sierde hem. Hij leeft nu verder in onze kindjes Kensi (9), Syrah (6) en Arwin (2). Ze zijn net drie miniversies van hem. Zo zit er een heel groot deel van Tom in Kensi. Eén lach van Kensi en heel onze dag is goed. Prachtig en krachtig, net zoals haar papa. De uitvaart van Tom zal in intieme kring gebeuren, op uitdrukkelijke vraag van Tom zelf. We danken iedereen voor de vele steunbetuigingen.”

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

57 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • karl van dyck

    Heel veel sterkte aan familie en vooral de kindjes

  • Gustaaf Van Zolder

    Hoe triest... Veel sterkte met de verwerking van het verdriet en koester de mooie momenten!

Lees meer