Dylan (links) en Angelito (rechts) bij hun gincaravan.
Foto Repro GRG Dylan (links) en Angelito (rechts) bij hun gincaravan.

Van gin krijg je honger en van hesp krijg je weer dorst...

Vergeet de foodtruck, hier komt de 'gincaravan'. Angelito Bultynck (27) uit Zulte en Dylan Lagrange (24) uit Wielsbeke hebben een authentieke caravan omgebouwd tot mobiele ginbar om evenementen af te dweilen.

Straks rijden Angelito Bultynck (27) en Dylan Lagrange (24) van evenement naar evenement met hun ginbar, die met een verwijzing naar hun voornamen toepasselijk 'Dyl'Ange' gedoopt is. De gincaravan ziet eruit als een oerhollandse 'kèreven' en dat is het ook. "Het is een typische caravan uit de jaren zeventig, die we gevonden hebben in Amsterdam, naar hier hebben gehaald en die nadien heel grondig is verbouwd. De binnenkant is volledig uitgebroken en vernieuwd, de caravan is helemaal zwart geverfd en heeft nu ook een luifel die we kunnen uitschuiven. Na het werk waren we vier keer per week tot 's nachts aan het werk om de caravan om te bouwen, zes weken lang." Het duo is bezeten door gin-tonic, en dat is nog een understatement. "Al zes jaar ben ik bezig met gin-tonic", vertelt Angelito. "Thuis heb ik vijftig types gin en als er mensen over de vloer kwamen dan liet ik hen met allerlei smaken kennismaken. En iedereen vindt dat ik goed kan serveren, zo is het concept ook gegroeid."

Kruising

Dat concept is een kruising tussen de klassieke foodtruck en ginbar. "Een mobiele ginbar, zo valt het nog het best te omschrijven. Dylan en ik zijn al jarenlang maten en we houden allebei van gin. Honderden gins hebben we geproefd, en zo hebben we heel wat ervaring opgedaan. We werken bovendien samen met Bruggeling Edward Vanhoutte, dé autoriteit in de ginwereld. Voor onze ginbar hebben we zeven types geselecteerd, telkens met een bijpassende tonic: zoet, citrus, wat meer kruidig. Onze missie? Zelfs wie geen gin lust, willen we toch zin laten krijgen om te proeven. Met prijzen van rond tien euro blijft het toch heel betaalbaar, dat is wat je betaalt voor een goede gin."


Van dorst komt honger, en dat is bij gin niet anders. "Daarom bieden we een drietal soorten hesp aan, al krijg je daar ook weer dorst van (lacht)."


"We stellen de ginbar overal op waar het maar kan: kleine festivals, babyborrels, verjaardagsfeestjes: noem maar op. Zolang het niet al te ver is, rijden we er met plezier heen." (GRG/MMB)

Lees meer