4 Martijn, afvaller in aflevering drie van de Mol 2019, zijn broer Simon en vriendin Cato.
Joel Hoylaerts / Photonews Martijn, afvaller in aflevering drie van de Mol 2019, zijn broer Simon en vriendin Cato.

Vrienden van Mol-afvaller Martijn emotioneel bij afscheid: “Het werd stil toen het verdict viel”

Het avontuur van Martijn uit Ooigem zit erop. De enige West-Vlaming in de editie van De Mol van dit jaar moest het programma als derde verlaten.

Enkele van zijn vrienden waarmee hij samen voetbalt bij amateurvoetbalploeg ’t Postje zagen op groot scherm in ’t Brouwerijtje in Sint-Baafs-Vijve hoe Martijn zijn teleurstelling niet onder stoelen of banken stak. Hij liet zijn tranen de vrije loop en vroeg presentator Gilles zelfs om een knuffel toen die hem nog enkele afscheidsvragen stelde. “Ja we waren toch redelijk stil toen het verdict is gevallen”, zegt Wout Verheye, een van zijn voetbalmaten. “Het raakte ons wel, toen we zagen dat hij zelf zo emotioneel was bij zijn afscheid. Wellicht is hij te druk bezig geweest met het ‘winnen’, om nog op misstappen van anderen te letten. Zijn tunnelvisie noemde hij het zelf...”

Martijn zelf was niet aanwezig in ’t Brouwerijtje, geen enkele keer de voorbije weken. “Dat is eigenlijk logisch nu, achteraf gezien. Als hij de voorbije twee keren wél had meegekeken met ons op groot scherm, maar dan plots gisteren niet, omdat hij naar café De Mol moest na de uitzending, dan hadden we wel kunnen inschatten hoe laat het was natuurlijk.”

Het enthousiasme om het programma te blijven volgen is iets getaand bij de vrienden. “Dat Martijn meedeed was natuurlijk een verschil. Maar we gaan het programma wellicht blijven volgen. Vanaf volgende week kijken we samen met Martijn.”

4 Martijn, afvaller in aflevering drie van de Mol 2019.
Joel Hoylaerts / Photonews Martijn, afvaller in aflevering drie van de Mol 2019.
4 Martijn en presentator Gilles De Coster.
Joel Hoylaerts / Photonews Martijn en presentator Gilles De Coster.
4 Zijn vrienden van amateurvoetbalploeg ‘t Postje volgen de afleveringen op groot scherm in café 'T Brouwerijtje in Sint-Baafs-Vijve.
Henk Deleu Zijn vrienden van amateurvoetbalploeg ‘t Postje volgen de afleveringen op groot scherm in café 'T Brouwerijtje in Sint-Baafs-Vijve.

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer