5 Het Smurfenpark in Shanghai opent in  de herfst.
KCC Het Smurfenpark in Shanghai opent in de herfst.

West-Vlaams bedrijf bouwt eerste
Smurfenpark in ...China

KCC Entertainment Design uit Wielsbeke, een bedrijf dat indoorpretparken ontwerpt, scoort nog maar eens in het buitenland. Het mag het allereerste Smurfenpark bouwen in Shanghai (China). Het park wordt volgende herfst geopend. 

Voor het park werkt de uitbater, Shimao Property Holdings Limited, samen met het Belgische bedrijf IMPS, dat de rechten van De Smurfen bezit. KCC Enterntainment Design kreeg de opdracht een park te ontwerpen rond de Smurfen. Het zal uit een buiten-en binnengedeelte bestaan, samen goed voor 10.000 vierkante meter, en in verschillende thema’s worden ingericht,  zoals het bos van de Smurfen, het kasteel van Gargamel en het smurfendorp.  “We willen dat de bezoeker volledig wordt ondergedompeld in het leven van de Smurfen, en het gevoel krijgt dat hij een deel uitmaakt van de smurfenfamilie”, zegt CEO Yannick Maes. “Met special effects zullen verschillende weersomstandigheden en tijdstippen van de dag worden nagebootst. Er komen ook verschillende seizoensgebonden evenementen en activiteiten, van een ‘Smurfig Halloween’ tot een ‘Chinees Smurfennieuwjaar’.” KCC Entertainment Design, dat in 2000 werd opgericht, telt meer dan 50 vaste medewerkers wereldwijd. Het heeft al 185 projecten in 35 verschillende landen gerealiseerd.

5
KCC
5 Dag of nacht: het tijdstip van de dag wordt nagebootst met special effects.
KCC Dag of nacht: het tijdstip van de dag wordt nagebootst met special effects.
5
KCC
5 De plannen werden deze week voorgesteld.
KCC De plannen werden deze week voorgesteld.

1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Bert D'Hondt

    Waarom in China? Peyo en bijgevolg de Smurfen zijn van Belgische oorsprong. Dus er zou op zijn minst zo een park in België mogen gezet worden...

Lees meer