De werken aan het fietspad zullen een maand in beslag nemen.
Agentschap Wegen en Verkeer De werken aan het fietspad zullen een maand in beslag nemen.

Agentschap Wegen en Verkeer legt nieuw fietspad aan op R11

Het Agentschap Wegen en Verkeer pakt vanaf begin augustus het fietspad aan tussen Makro en de rotonde Autolei in Wijnegem. Hierdoor zal het verkeer richting Wommelgem over één rijstrook moeten. Er komt een nieuw, vrijliggend fietspad in asfalt.

De werken aan het fietspad starten op 1 augustus en zullen ongeveer een maand duren. Om de werken efficiënt en veilig te kunnen uitvoeren, nemen ze aan de kant van de werken het fietspad, de parkeerstrook én de rechterrijstrook in beslag. Het verkeer richting Wommelgem zal dus over één rijstrook moeten passeren. In de richting van Wijnegem is er geen impact op de rijweg en blijven alle rijstroken beschikbaar.

Het agentschap werkt op de R11 vanaf de August Van de Wielelei (N12) tot aan de rotonde met de Autolei in Wommelgem. Aan de westzijde (zijde van de Makro) leggen ze een nieuw, vrijliggend fietspad aan in asfalt. Het nieuwe fietspad krijgt een breedte van 2 meter en is beter afgescheiden van de rijweg. Zo wordt fietsen langs de R11 veiliger en comfortabeler.

Garages niet bereikbaar

Tijdens de werken zijn de inritten en garages aan de westkant van de Krijgsbaan/Autolei niet toegankelijk. Je kan in augustus dus niet voor jouw woning of handelszaak parkeren. Je kan je auto parkeren in de achterliggende straten of op de parkings van de Makro of Wijnegem Shopping Center. Na de werkuren kan je wel tot voor je woning rijden om bijvoorbeeld boodschappen uit te laden.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer