School Pius X aan de Kruisbaan ligt in een weinig gerespecteerde zone 30.
Foto David Legreve School Pius X aan de Kruisbaan ligt in een weinig gerespecteerde zone 30.

ANPR-camera knipt Kruisbaan: vanaf 1 juni geen doorgaand verkeer meer mogelijk

De stad Mechelen plaatst een ANPR-camera in de Kruisbaan om zo doorgaand verkeer onmogelijk te maken. Deze treedt op 1 juni in werking en past in de reeks maatregelen tegen sluipverkeer.

De maatregel aan school Pius X kadert in de nieuwe invulling van de site Huyghebaert. Bedoeling is de impact van het verkeer op de omgeving te beperken. “Samen met de bewoners uit de aangrenzende straten bekeken we vorig jaar hoe we dit zouden kunnen garanderen. Een van de oplossingen was een knip in de Kruisbaan. Dat is een oplossing voor het sluipverkeer en voor de overdreven snelheid, die al geruime wordt aangekaart door de bewoners en objectief ook wordt gestaafd door snelheidscontroles”, zegt schepen van Mobiliteit Alexander Vandersmissen. Fietsen, speed pedelecs, taxi’s, hulpdiensten en bussen mogen wel nog door.

Vrachtwagensluis

Het stadsbestuur nam ook enkele andere maatregelen. Zo werd de zone 30 uitgebreid en is ook de maximumsnelheid in de Egide Walschaertsstraat verlaagd. In Europalaan, Molenweide, Geerdegem-Schonenberg en omliggende straten zijn ook diverse zebrapaden en andere wegmarkeringen (zoals parkeervakken en fietssuggestiestroken) aangebracht of zal dat binnenkort gebeuren. Op de langere termijn staat ook de aanleg van een vrachtwagensluis in de Europalaan op het programma.

Nog camera’s in bestelling

Met de installatie van de ANPR-camera is een eenmalige investering van 40.800 euro gemoeid. Er zijn momenteel op Mechels grondgebied 232 ANPR-camera’s operationeel op 70 sites. Er zijn nog drie camera’s in bestelling: voor de Europalaan, het Wollemarkt-Schoolstraatje en voor de Mezenstraat.

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer