De leverancier werd overvallen aan het Wijnegem Shopping Center
rr De leverancier werd overvallen aan het Wijnegem Shopping Center

Jongeren krijgen 5 jaar cel voor overval op iPhone-koerier

De jonge overvallers Abdellah B.S. (19) en Mohamed T. (19) zijn veroordeeld tot respectievelijk vijf jaar en drie jaar cel voor de overval op een koerier aan het Wijnegem Shopping Center. Ze maakten voor 20.500 euro aan iPhones buit.

De koerier bracht op 19 oktober 2018 een lading iPhones naar het Switch-filiaal in het Wijnegem Shopping Center. De man werd overmeesterd op de parking, vastgebonden en opgesloten in de laadruimte van zijn bestelwagen.

De daders reden eerst met het voertuig naar Schoten waar de lading in een gehuurde bestelwagen werd overgeladen. Ze lieten het slachtoffer er achter en reden verder door naar Merksem. Daar besloten ze opnieuw van voertuig te wisselen, omdat de bestelwagen getraceerd kon worden. Ze namen vervolgens met een deel van de buit een Uber naar Brussel.

Vrouw pas bevallen

Via de gehuurde bestelwagen kwam de politie bij Abdellah B.S. en Mohamed T. terecht. Ondanks hun jonge leeftijd waren beiden al veelvuldig gekend bij het gerecht. Mohamed T. werd gearresteerd in het ziekenhuis, waar zijn vrouw net bevallen was. Abdellah B.S. werd overgeleverd vanuit Spanje.

Beiden bekenden de overval. Abdellah B.S. had het initiatief genomen, maar beweerde dat de koerier mee bij de feiten betrokken was. En Mohamed T. had naar eigen zeggen enkel meegedaan, omdat hij dacht dat Abdellah B.S. met de koerier een deal had gesloten. Uit het onderzoek bleek evenwel niet dat het slachtoffer bij de feiten betrokken was.

Switch stelde zich burgerlijke partij en kreeg een provisionele schadevergoeding van één euro toegekend.

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer