Lyana (12) ziet droom uitkomen dankzij Make a Wish: ze wordt prinses voor een dag en ontmoet haar grote held Markske Vertongen

Prinses zijn voor één dag en haar grote held Marc Vertongen ontmoeten: dat was de grote wens van Lyana (12) uit Beverlo. Het meisje, bij wie vorig jaar kanker werd vastgesteld, zag haar droom gisteren in vervulling gaan in het Wijnegem Shopping Center, met behulp van Make a Wish. Een roze limousine, een persoonlijke lakei en prins Marc maakten het tot een onvergetelijke dag voor Lyana.

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Bezoekers van Wijnegem Shopping Center keken vreemd op toen de meterslange roze limousine de parking opreed. ‘Prinses Lyana’ stond op de wagen geschreven. “Is dat een echte prinses?”, vroeg een shopper. Reken maar. Nadat eerst mama Ann en zussen Mylenka (9) en Kyara (14) uitstapten, was het de beurt aan prinses Lyana. Prins Marc Vertongen stond haar in vol ornaat op te wachten. “Welkom prinses Lyana!”

In het winkelcentrum stond een versierd wagentje klaar, een prins en prinses wandelen nu eenmaal niet tijdens het shoppen, om het duo van adel naar de eerste stop te brengen: de schoenenwinkel. “Elke prinses heeft namelijk een muiltje”, zei prins Marc. Lyana, duidelijk nog onder de indruk, liet het haar allemaal welgevallen. Bij schoenenwinkel Torfs mocht Lyana een paar schoenen uitkiezen, onder het goedkeurend toezicht van de lakei. Gelukkig want Marc Vertongen heeft evenveel verstand van mode als van voetbal. Lyana koos voor de glitters. Uiteraard, want ze is een prinses. 

9 Lyana en Markske op zoek naar schoenen
Benoit De Freine Lyana en Markske op zoek naar schoenen

Ondertussen deed het nieuws over de aanwezigheid van prinses Lyana als een lopend vuurtje de ronde. Heel wat winkels hadden ook een verwelkoming in hun etalage gehangen. Een klein meisje riep Lyana zelfs toe: “Dag prinses!” en ze zwaaide. 

Nadien was het tijd om een kroontje te passen en werd ook de make-up op punt gezet. Eens dat in orde was en de koninklijke magen waren gevuld, trok Lyana per limousine naar het kasteel de Merode in Westerlo. “Daar wacht een koetsier haar op en zal ze nog een uurtje per koets rondgereden worden op het domein”, weet Ann. 

Voor Herman Verbruggen is het de eerste keer dat hij als prins mag opdraven maar niet de eerste keer dat hij voor iets dergelijks gevraagd wordt. “Het is de derde keer nu. Als je zo’n vraag krijgt, dan kan je dat niet weigeren hé. Je mag de situatie waarin die families zich bevinden niet onderschatten. Ik probeer me altijd in te beelden hoe dat moet zijn en als ik als acteur of bekende Vlaming dat leed wat kan verzachten en die mensen een toffe dag kan bezorgen, dan doe ik dat met veel plezier.”

Kanker gestabiliseerd

Ondertussen gaat het goed met Lyana. “De kanker is gestabiliseerd. Op haar elfde werd de ziekte vastgesteld in haar spierweefsel, iets wat blijkbaar vooral bij kinderen voorkomt. Ze kreeg op regelmatige basis chemo en dat lijkt aan te slaan. Lyana gaat zelfs terug naar school. Maar ondanks die positieve signalen blijf je altijd op je hoede. Haar nu zo zien genieten doet enorm veel deugd. Ik ben enorm dankbaar dat er zo iets als Make a Wish bestaat”, aldus Ann. 

9 Prins Markske verwelkomt prinses Lyana. Een lakei opende de deur.
Benoit De Freine Prins Markske verwelkomt prinses Lyana. Een lakei opende de deur.
9 De lakei, Lyana en Markske voor de roze limousine
Benoit De Freine De lakei, Lyana en Markske voor de roze limousine
9 Zoals een echte prinses werd Lyana in een versierde wagen rond gereden
Benoit De Freine Zoals een echte prinses werd Lyana in een versierde wagen rond gereden
9 Zoals een echte prinses werd Lyana in een versierde wagen rond gereden
Benoit De Freine Zoals een echte prinses werd Lyana in een versierde wagen rond gereden
9 Zoals een echte prinses werd Lyana in een versierde wagen rond gereden
Benoit De Freine Zoals een echte prinses werd Lyana in een versierde wagen rond gereden
9 De lakei helpt bij het passen van de schoenen
Benoit De Freine De lakei helpt bij het passen van de schoenen
9 Al snel vond Lyana haar schoenen. Op de achtergrond zien we mama Ann
Benoit De Freine Al snel vond Lyana haar schoenen. Op de achtergrond zien we mama Ann
9 Markske keurt het kroontje van Lyana
Benoit De Freine Markske keurt het kroontje van Lyana

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer