De spelertjes van de U10 B van K Wijnegem VC waarbij Jack actief was.
RV De spelertjes van de U10 B van K Wijnegem VC waarbij Jack actief was.

Na gezinsdrama: voetbalclub Jack (9) installeert herdenkingshoekje in kantine

De voetbalclub van de kleine Jack die omkwam bij het gezinsdrama in Wijnegem, zal een herdenkingshoekje installeren in de kantine. K Wijnegem VC is in diepe rouw: “We bekijken met de club wat we nog meer kunnen doen voor de speelkameraadjes van Jack. Zaterdag wordt er nog een toernooi gespeeld om de gedachten te verzetten. Volgende week is er een bezinningsmoment voor de eerste training.”

De Koninklijke Wijnegem Voetbalclub is in rouw. De negenjarige Jack P. die in de nacht van woensdag op donderdag omkwam bij het gezinsdrama in de Rerum Novarumlaan en Café ’t Dorp, was al sinds zijn vier jaar actief bij de club aan de Kasteellei.

“We bespreken met het clubbestuur wat we kunnen betekenen voor Jacks teamgenoten en zijn familie”, zegt Tim Van Horick, de trainer van Jack. “Deze week is de club amper actief omdat veel spelertjes op paasvakantie zijn. Wel is er morgen een toernooi in Kasterlee waarvoor we al langer ingeschreven waren. We laten dat bewust doorgaan zodat we onze gedachten even kunnen verzetten en om even samen te komen. Veel spelers kunnen daar niet bij zijn door de vakantie. Daarom zal op de eerste training van volgende week een bezinningsmoment plaatsvinden met heel de ploeg.”

Intiem bezinningsmoment

Burgemeester Ivo Wynants (N-VA) gaf donderdag al aan dat de ploeg beroep kan doen op slachtofferhulp. Ook de wijkagent, zelf trainer bij een jongere ploeg van de club, is paraat om bij te staan. “Ons bezinningsmoment voor de eerste training zal zonder slachtofferhulp zijn”, gaat Tim verder. “Zij hebben ons van op afstand bijgestaan en hebben een kader gecreëerd om het voor die jongens zo comfortabel mogelijk te maken. Het bezinningsmoment zal enkel met ons zijn, zo intiem mogelijk. Het is echt heel hard aangekomen bij de jongens. Ze voetbalden al samen vanaf hun vier jaar.”

Ter herdenking van Jack en zijn familie wordt een herdenkingshoekje ingericht in de clubkantine.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer