OCMW-voorzitter Nadine Wouters (Durf!) lijsttrekker in 2018

Schepen Tom Dijckmans van de Wijnegemse dorpspartij Durf! zal zich niet meer kandidaat stellen bij de verkiezingen in 2018. Nadine Wouters, huidig OCMW-voorzitter en schepen van Sociale Zaken, zal de lijst - net zoals in 2012 - trekken.

Afgelopen weekend kwamen mandatarissen, partijleden en sympathisanten samen in zaal Zevenbunder om hun twaalfjarig bestaan te vieren. De partij zag het feest als een uitgelezen kans om de lijsttrekker voor de eerstvolgende verkiezingen bekend te maken. Huidig OCMW-voorzitter Nadine Wouters werd unaniem naar voren geschoven als lijsttrekker.


Ze krijgt hierbij de steun van een mix van oude en nieuwe gezichten, onder wie Luc Monsieurs, Steven Peremans, Saskia Koniuszenko, Lusse Berden, Wouter Stes, Peter Meeusen, Marleen Elen, Chris van Vlaenderen, Katelijne van den Bosch, Tom Tachelet en Dirk Maes. Durf! pakte daarnaast uit met een vernieuwd logo om naar de kiezer te trekken.

Dijckmans geen kandidaat

Schepen Tom Dijckmans zal zich in 2018 niet opnieuw verkiesbaar stellen. Hij haalde in 2012 de meeste voorkeursstemmen binnen zijn partij (366) en werd zo tweede schepen van Onderwijs, Cultuur, Kinderopvang en Samenleven. Toch wil hij zich vanaf 2018 opnieuw volop focussen op zijn professionele activiteiten als psycholoog, docent en managementconsultant. Tot dan zal hij de verkiezingscampagne actief ondersteunen, nadien blijft hij als klankbord beschikbaar voor de partij.


(TEA)

Lees meer