6 Een massa volk op de afscheidsdienst Dominique Verelst, Jamie en Jack
Klaas De Scheirder Een massa volk op de afscheidsdienst Dominique Verelst, Jamie en Jack

VIDEO. Kerk is veel te klein voor afscheid vermoorde moeder en haar twee kinderen: “Ik weet niet goed hoe het nu verder moet”

Honderden mensen hebben zaterdagmorgen afscheid genomen van Dominique Verelst en haar twee oogappels Jamie (11) en Jack (9) in de OLV-ten-hemel-Opgenomen in Schilde. De afscheidswoorden van de moeder, broers en zussen van Dominique sneden door merg en been. Een van de zussen was scherp voor de moordenaar, de man van Dominique en vader van de twee. “Niemand heeft het recht om het recht in eigen handen te nemen.”

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

De kerk in Schilde was te klein om iedereen binnen te laten staan. Buiten op een groot scherm kon iedereen de plechtigheid volgen en werden foto’s getoond van de immer vrolijke Dominique en lachende gezichtjes van Jamie en Jack. Ze werden op 18 april vermoord door haar man en vader Peter Pandelaers. De kinderen werden thuis doodgeschoten en Dominique in haar café in Wijnegem. “Je bent ons ontnomen door een laffe daad van je echtgenoot. Jij en je twee schatten van kinderen. Jamie de rustige en zorgzame zus. Jack de meer actieve en sociale broer. Vergeten zullen we jullie nooit”, klonk het bij de moeder van Dominique en oma van de kinderen.

6 De ploegmakkers van Jack en kinderen van de school lieten ballonnen op.
Toon Verheijen De ploegmakkers van Jack en kinderen van de school lieten ballonnen op.

Emotioneel

Ook de zussen en broer van Dominique namen alledrie het woord , maar lieten hun tekst voorlezen door de priester omdat ze het emotioneel te zwaar vonden. “We hebben zoveel gelachen en geweend. Ik zal altijd over je blijven waken, mijn kleinste zus”, aldus een emotionele zus Nicky. “Ik weet dat je altijd trots was als ik in het café kwam. ‘Dit is mijn oudste zus’ vertelde je tegen iedereen. En Jamie, wat was ik trots op het meterschap. Je was de prinses van je mama en mij. Als je kwam logeren, had je altijd een mooie tekening bij. Het waren altijd fijne logeerweekends. De nieuwe logeerkamer was nog niet af, maar dat komt nog in orde hoor. En jij Jack, grote deugniet. Schattig manneke. Ik hoor je nog zeggen : kijk eens wat ik kan.”

6 Dominique en de kinderen
Klaas De Scheirder Dominique en de kinderen

Harde woorden

Ook Valerie was trots op haar zus Dominique. En trots omdat ze meter mocht zijn van Jack. Maar ze was ook hard. “We waren niet gewoon zussen, maar eigenlijk vriendinnen. Vier handen op een buik. Je hebt met Peter mooie jaren gehad, maar de laatste jaren groeiden jullie uit elkaar. Maar je vertelde er niet veel over. Hij heeft jullie zeker graag gezien. Dat kan niemand ontkennen, maar wat hij heeft gedaan is puur egoïsme. Hij heeft het recht in eigen handen genomen daar heeft geen man het recht toe. Hij heeft niet alleen zijn eigen gezin geraakt, maar ook ons. Ik weet het niet goed hoe het nu verder moet.”

De priester sprak nadien ook de klasgenootjes van de twee kinderen en de ploegmakkers van Jack toe. “Vergeet hen alsjeblieft nooit. Ze zullen altijd bij jullie zijn.” Waarop ze allemaal een witte ballon met een wens de lucht in lieten gaan. 

6
Klaas De Scheirder
6
Klaas De Scheirder
6
Klaas De Scheirder

1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Peter Thys

    niemand mag ooit het recht in handen nemen om zo'n vreselijke daad te stellen, veel sterkte in deze vreselijke tijden waar jullie nu door moeten maar om het met jullie woorden te zeggen :"Dominique, Jamie en Jack zullen eeuwig over jullie schouders meekijken en trots op jullie zijn !"

Lees meer