De politie zette bij de achtervolging een politiehelikopter in
Tim Van der Zeypen De politie zette bij de achtervolging een politiehelikopter in

Autodieven gevat na klopjacht met helikopter

De politie heeft donderdagavond in Rumst twee mannen uit Antwerpen, 18 en 19 jaar oud, gevat op verdenking van autodiefstal in Mechelen. Ze werden gearresteerd na een achtervolging die eindigde in een crash.

De politie kreeg rond 18 uur de melding dat in de Willem Rosierstraat in Mechelen een voertuig werd gestolen. Drie uur later werd de auto door een ANPR-camera opgemerkt op het Battelcomplex. Een politiepatrouille zette de achtervolging in. De bestuurder werd opgepakt toen die op de afrit in Rumst betrokken raakte bij een verkeersongeval met stoffelijke schade. De passagier nam de benen, maar werd geklist na een intense zoektocht met onder meer een speurhond en politiehelikopter. De twee mannen werden ter beschikking gesteld van het parket.

2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Lou Bakker

    Goed gedaan van de politie.

  • wouter bauwens

    En wie betaald de schade aan de gestolen auto? Veroordeel de daders tot 10 jaar dwangarbeid om alle kosten aan de gestolen wagen en de onkosten van de zoektocht te betalen.

Lees meer