2 Nicky Verelst, zus van de vermoorde Dominique, heropent cafe 't Dorp.
Benoit De Freine Nicky Verelst, zus van de vermoorde Dominique, heropent cafe 't Dorp.

Zus van slachtoffer heropent café na gezinsdrama: “Achter de toog vind ik troost”

Nicky Verelst, de zus en tante van de vermoorde Dominique en haar kindjes Jack en Jamie, neemt café ‘t Dorp over. Een maand geleden bracht de partner en vader van de kinderen, Peter Pandelaers, zijn gezin om het leven na een ruzie. “Het café heropenen zou de grootste wens zijn geweest van Dominique. Dit is het minste wat we voor haar kunnen doen.” Vrijdagavond gaat het café opnieuw open.

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Na een maand van treurnis en oorverdovende stilte in en rond café t’ Dorp, zal er vanaf vrijdag opnieuw bier uit de tapkraan vloeien. De zus van de vermoorde Dominique, Nicky, zal het café overnemen en uitbaten. “Mijn zus haar grootste liefde waren haar twee kinderen, en daarna kwam haar café. Dat het café in de familie blijft en dat wij het opnieuw zouden openen, zou haar grootste wens geweest zijn. Dit is dan ook het minste wat wij kunnen doen”, vertelt Nicky.

Heel wat vaste klanten zeiden ook dat ze niet meer terug zouden keren als onze familie het niet meer zou uitbaten. Het is onbeschrijfelijk wat dat die steun voor ons betekent

Nicky Verelst

Ontmoetingsplek

Twee weken lang wikte en woog Veronique. Doen we het of doen we het niet. Maar uiteindelijk waren de reacties van familie, vrienden en vaste klanten zo positief dat ze besliste ervoor te gaan. “Ik merkte dat heel wat mensen verloren liepen sinds ‘t Dorp gesloten werd. Mensen verloren hun sociaal contact. Vergeet niet dat Wijnegem een kleine gemeente is waar iedereen iedereen zowat kent. ‘t Dorp was een ontmoetingsplek. Heel wat vaste klanten zeiden ook dat ze niet meer terug zouden keren als onze familie het niet meer zou uitbaten. Het is onbeschrijfelijk wat dat die steun voor ons betekent.” 

Maandag kwamen vrienden en familie samen bij ‘t Dorp om het café nieuw leven in te blazen. Voor het eerst in een maand gingen de deuren opnieuw open. “Het is nog altijd erg onwezenlijk en moeilijk te vatten wat er gebeurd is. Het voelt alsof we gisteren nog met ons allen op het terras zaten. We waren een erg hechte familie en nu is er toch een leegte in ons midden.” Volgens Nicky is de opstart van het café niet alleen een grote opluchting voor de buurt maar kan het ook troost bieden voor de familie en de stamgasten. “Het is een enorme drempel waar ik over moest om deze beslissing te nemen. Maar nu ze genomen is, voelt dit aan als een manier om troost te vinden.” 

Gedenkhoekje

In het café zal weinig tot niets veranderen. “Er komt wel een gedenkhoekje voor mijn zus en haar kinderen. ‘t Dorp was voor veel mensen een warme thuis en daar gaan we niets aan veranderen.” De opening van ‘t Dorp is voorzien op vrijdag 24 mei om 18 uur. “Er is niets speciaal gepland. Er zal een drankje en een hapje zijn en ons mama zal een korte speech houden. Ook ik zal iets zeggen. Maar nadien is het gewoon opnieuw gezellig samen zijn met een drankje,” zegt Veronique. 

De knuffels die mensen massaal achterlieten aan de voordeur van het café gaat Nicky aan het kinderziekenhuis schenken. “We kunnen al die knuffels moeilijk een plekje geven in het café. Daar ze te schenken aan het ziekenhuis komen die knuffels goed terecht en maken we heel wat kindjes blij.”

2 Dominique en haar kindjes werden om het leven gebracht door haar partner Peter Pandelaers.
RV Dominique en haar kindjes werden om het leven gebracht door haar partner Peter Pandelaers.

16 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Fred Bompans

    Vroeger kwam ik er, toen heette het Café De Star en elk weekend speelde er een cover groepje . We komen zeker langs en veel sukses, lieve mevrouw.

  • Dirk Hermans

    Zeer moedige vrouw, respect ! Success met de zaak.

Lees meer