Bert Van Driessche met Wim Verbesselt, de drijvende krachten achter de nieuwe supportersclub.
Legreve Bert Van Driessche met Wim Verbesselt, de drijvende krachten achter de nieuwe supportersclub.

"Amper 10 fans bij uitmatch: dat moet beter"

NIELENAAR START SUPPORTERSCLUB VOOR KANGOEROES WILLEBROEK

Basketbalclub Kangoeroes Willebroek krijgt een eigen supportersclub. Opvallend: het initiatief komt van een Nielenaar die tot over twee maanden nog nooit naar Kangoeroes was gaan kijken. "Ik was meteen verkocht toen ik hier kwam", zegt Bert Van Driessche.

Kangoeroes Willebroek spelen al sinds 2013 in de hoogste afdeling van het Belgische mannenbasketbal. De club slaagt er regelmatig in om het toppers als Telenet Oostende, Port of Antwerp Giant en HUBO Limburg United moeilijk te maken. Maar de publieke steun is - zeker op verplaatsing - niet altijd navenant, en daar wil supporter Bert Van Driessche binnenkort komaf mee maken. Hij gaat een supportersclub oprichten om busvervoer naar de uitwedstrijden te organiseren. "Op verplaatsing zijn we nu misschien met een tiental supporters. Ronduit schrijnend voor een ploeg die tot de beste tien basketclubs van het land behoort. Nochtans kunnen we op uitmatchen de steun van onze fans zeker goed gebruiken. Als we daar voor wat meer sfeer zorgen, kunnen we onze ploeg misschien mee naar de overwinning stuwen."

Familiale sfeer

Van Driessche is zelf nog niet lang lid van de 'Kangoeroesfamilie', zoals hij het zelf omschrijft. "Ik ben van Niel en heb pas twee maand geleden mijn eerste match van de Kangoeroes gezien", glimlacht hij. "Maar ik was meteen verkocht door de familiale clubsfeer. Voorzitter Luc Katra die niet op de business seats maar tussen het publiek gaat zitten, de spelers die vlot benaderbaar zijn en steeds bereid zijn tot een babbeltje en de vele vrijwilligers die het terrein na de match opkuisen: ik vind het ongelooflijk knap. Maar toen ik hoorde dat deze ploeg geen eigen supportersclub had, viel ik van mijn stoel. Er komen zo'n 500 supporters naar onze thuismatchen kijken. Mijn doel is om minstens tien procent mee naar de uitmatchen te krijgen. Zo'n uitmatch moet één gezellig feestje worden."

Dijk van seizoen

'De Goeroes', zoals de supportersclub zal heten, zullen officieel van start gaan bij het begin van de play-offs, over twee weken. Wim Verbesselt (44), al meer dan twintig jaar bij de Kangoeroes betrokken, zet mee zijn schouders onder het initiatief. "Eerst hadden we het idee om pas in de zomer te starten met 'De Goeroes', maar waarom zouden we wachten?", stelt hij. "De Kangoeroes spelen een dijk van een seizoen: ze gaan voor het eerst in jaren deelnemen aan de play-offs. Het is nu dat de supporters achter hun ploeg moeten staan, het is nu dat de spelers onze steun nodig hebben."


Wie lid wil worden van 'De Goeroes' en de volgende uitmatch wil bijwonen, kan zich vanavond, voor de match tegen Charleroi om 20.30 uur, gaan inschrijven in sporthal De Schalk. Je kan ook steeds contact opnemen met Bert Van Driessche via bertvino10@hotmail.be of gsm-nummer 0484/50.03.45.

Lees meer