WILLEBROEK De 3 woonblokken aan de Ringlaan.
David Legreve WILLEBROEK De 3 woonblokken aan de Ringlaan.

'Blokkenloop' in residenties Herselaar en Groenlaar

Residenties Herselaar en Groenlaar, beter gekend als ‘de blokken’ in Willebroek, krijgen op zondag 2 juni een bijzondere functie. De appartementsgebouwen dienen die dag als parcours voor een eenmalige trappenloopwedstrijd.

De ‘blokkenloop’ wordt georganiseerd door Volkshuisvesting Willebroek in samenwerking met de studenten Communicatiemanagement van de AP Hogeschool in Antwerpen. “We plannen een eenmalige, unieke blokkenloop mét buurtfeest in twee van onze drie gekende ‘blokken’. De residenties zullen immers op termijn worden afgebroken”, zegt directeur van Volkshuisvesting Andy Dilles.

“We geven onze bewoners en het grote publiek daarom de kans om zich eens goed sportief uit te leven met een trappenrun. We werken met drie competities voor lopers vanaf 14 jaar. Zij kunnen kiezen uit één toren solo om 10 uur, twee torens solo om 12 uur of een estafetterace om 14 uur waarbij twee personen elkaar aflossen en elk een toren lopen.”

“Deelnemen aan de ‘blokkenloop’ is gratis voor de bewoners van de blokken, andere sportievelingen betalen 5 euro voor een toren solo en 7,5 euro voor twee torens solo. Deelnemers aan de estafetterun betalen 10 euro per duo. We maken van de gelegenheid gebruik om meteen ook een buurtfeest te organiseren, met muziek, foodtrucks, spelletjes, grime en springkasteel.”

Met de ‘blokkenloop’ neemt Volkshuisvesting Willebroek op een ludieke manier afscheid van de 3 ‘blokken’. “We plannen de sloop van Residentie Schoondonk begin 2021. Onze nieuwe woningen in de Akkerlaan en op het voormalige voetbalveld aan de Ringlaan/Breendonkstraat zijn eind volgend jaar klaar. Dan kunnen de mensen van Schoondonk naar deze nieuwe woningen verhuizen en kan de sloop van blok 1 starten. Residentie Herselaar volgt in 2024, de sloop van residentie Groenlaar staat op de planning in 2027”, besluit Dilles.

Inschrijven voor de ‘blokkenloop’ kan via http://blokkenloop.ap.be

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer