In maart 2010 waren het 1.211 openstaande vacatures
Voka - KvK Mechelen-Kempen In maart 2010 waren het 1.211 openstaande vacatures

2.586 openstaande vacatures in Mechels arrondissement

In het arrondissement Mechelen stonden er in maart 2.586 vacatures open op de website van VDAB, dat meldt werkgeversorganisatie Voka - KvK Mechelen-Kempen. Het gaat om een verdubbeling in vergelijking met tien jaar geleden. Voka - KvK Mechelen-Kempen komt nu met concrete maatregelen om de jobs sneller in te vullen.

In het arrondissement Mechelen stonden er op het einde van maart 2.586 openstaande vacatures op de teller. Tien jaar geleden waren dat er ‘maar’ 1.211. Dat blijkt uit een analyse van Voka – KvK Mechelen-Kempen, op basis van statistieken van VDAB. De cijfers geven het aantal geregistreerde vacatures op de officiële kanalen van VDAB weer. De werkgeversorganisatie wil de politiek wakkerschudden en stelde een memorandum met maatregelen op. “Ons voorstel: 100 euro netto per maand erbij voor de mensen die aan de slag gaan en minder dan 2.500 euro bruto verdienen. Bedrijven moeten ook anders rekruteren. Met ons project Welt helpen we hen daarmee. Elk jaar inspireren we 60 nieuwe bedrijven om niet enkel naar het cv, maar ook naar goesting en talent te kijken van kandidaat-werknemers. De focus moet liggen op de grote groep inactieven. Het gaat om mensen die aan de zijlijn staan: mensen met een leefloon, met een ziekte of beperking, mensen die gewoon geen werk zoeken…”, klinkt het.

“Onze voorstellen doen we in naam van de 2.800 ledenbedrijven die we hebben. Zij schreeuwen om arbeidskrachten. In onze bevraging, in het najaar van 2018, gaf één op de twee bedrijven al aan dat ze een groeivertraging verwachten omdat ze de vacatures niet krijgen ingevuld. We moéten iets doen”, besluit Tom Laveren, de nieuwe gedelegeerd bestuurder van Voka - KvK Mechelen-Kempen.

2 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • August Verbruggen

    Ilse :voor de meeste van deze vacatures heb Je helemaal geen omscholing of bombastisch diploma nodig ,het is meer een kwestie van "willen"......

  • Ilse Van Mol

    Hoeveel staan er niet op ziekenkas die weigeren een integratietraject te volgen om zich om te scholen of te herscholen? Zolang dit niet verplicht kan worden door de adviserend arts zullen velen door de mazen van het net blijven glippen. Deeltijds terug aan de slag gaan en een steentje bijdragen aan de maatschappij is nog altijd beter voor je (mentale) gezondheid dan hele dagen thuis te zitten. Met dank aan het beleid van Maggie die alles op vrijwillige basis laat bestaan. Arm België!

Lees meer