Kindergemeenteraadsleden evalueerden onder andere de kindvriendelijkheid van de Dendermondse musea.
Geert De Rycke Kindergemeenteraadsleden evalueerden onder andere de kindvriendelijkheid van de Dendermondse musea.

Afscheid voor kindergemeenteraad met resem boeiende projecten

In Zaal Belgica BiS in Dendermonde vond donderdag de slotzitting van de Kindergemeenteraad plaats. De jonge raadsleden stelden aan ouders en sympathisanten de projecten voor waar ze zich het voorbije schooljaar voor ingezet hebben. 

Zo voerden ze een stippenactie tegen pesten in, door op verschillende locaties met krijtverf de symbolische stippen aan te brengen. Dat er volgend jaar ook nog een kalender tegen pesten uitkomt, voor alle vijfde en zesde klassen van de Dendermondse scholen, is ook te danken aan de Kindergemeenteraad. Voor het Huis van het Kind De Kroon werkten de raadsleden een hindernissenparcours uit en ontwierpen ze een mooie affiche voor het Gezinsfestival. De Bizzkids, die leerden ondernemen met aandacht voor de planeet, drukten hun eigen T-shirt en maakten stempels. Ook kinderarmoede kreeg aandacht, met een bezoek aan het magazijn van kinderfonds De Tondeldoos, en de musea van Dendermonde werden geëvalueerd op kindvriendelijkheid. Schepen van Jeugd Nele Cleemput (CD&V) was heel enthousiast over het werk dat de Kindergemeenteraad leverde. “Dit is heel belangrijk omdat de kinderen zo mee kunnen nadenken”, zegt ze. “Dat is goed voor iedereen. Kinderen zijn de toekomst en mogen dus mee nadenken, meepraten en mee beslissen over al de zaken die de kinderen aanbelangen. Ik hoop dat ze allemaal blijven argumenteren en discussiëren.”

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer