Het appartement is onbewoonbaar verklaard door de brand.
Koen Baten Het appartement is onbewoonbaar verklaard door de brand.

Appartement onbewoonbaar nadat man opbergdoos met boodschappen op vuur zet

In de Winningstraat in Sint-Gillis-bij-Dendermonde is een appartement onbewoonbaar verklaard door de brandweer nadat er brand ontstaan was in de keuken achteraan. Een fietser merkte de rook op uit het appartement en verwittigde de hulpdiensten. 

De brand veroorzaakte heel wat rookontwikkeling met heel wat schade tot gevolg. “De keuken is volledig uitgebrand", licht officier Ben Knaepen toe. “De bewoner had zijn opbergdoos op het vuur gezet, waarna deze vuur heeft gevat. De vlammen sloegen meteen in de dampkap waardoor het vuur zich snel kon verspreiden", klinkt het. “Het appartement op het gelijkvloers en op de bovenverdieping hebben we kunnen vrijwaren, zij hebben geen schade opgelopen", klinkt het. 

De man zelf was op het moment van de feiten niet aanwezig en bleef ongedeerd. Hij was wel onder de indruk van de brand. Het vuur was snel onder controle, maar de eigenaar kan voorlopig nog niet naar huis. “Door de vele schade is de woning op dit moment niet bewoonbaar. De man zal opgevangen worden door familie. Het gebouw werd grondig verlucht. 

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer