Basisschool Sleutelhof maakt speelplaats avontuurlijker en beweegvriendelijker

Vrije Basisschool Sleutelhof in Rumst krijgt een subsidie van 15.000 euro om de speelplaats avontuurlijker en beweegvriendelijker te maken. “Onze kinderen kunnen en mogen hier vuil worden.”

Vlaams minister van Sport Philippe Muyters (N-VA) verdeelde alles samen 1,728 miljoen euro om 114 schoolspeelplaatsen aan te pakken. Vrije Basisschool Sleutelhof is één van de geselecteerde scholen. “We zijn héél blij met deze subsidie, en weten ook al perfect waar het geld naartoe zal gaan. We tekenden de plannen voor onze speelplaats al helemaal uit”, zegt directrice Ann Van Puymbroeck.

“Wij beschikken gelukkig over een heel grote speelplaats, wat een enorme luxe is voor een school. Het terrein is ook erg groen, er staan verschillende bomen die voor de nodige schaduw zorgen... Onze leerlingen kunnen hier écht nog ravotten, lekker vuil worden. Toch kon onze speelplaats nog iets extra gebruiken, om de speeltijden nog uitdagender te maken. We merken immers dat toffe speelplekken de kinderen aanmoedigen om meer te bewegen dan een saaie vlakte.”

“We bouwden eerder al wilgenhutten, legden een schoolmoestuin aan en richtten een buitenklas in. Die klas wordt intensief gebruikt: elke maandag krijgt sowieso één klas buiten les, in elk seizoen en bij elk weertype. Met deze subsidie gaan we nog een grote stap verder: we plannen de aanleg van een speelheuvel, een stiltezone voor kinderen die het graag even rustiger hebben, een uitleenstalletje voor buitenspeelgoed en een podium waarop onze showbeesten hun kunsten kunnen tonen.”

“Deze investering is niet alleen een meerwaarde voor onze leerlingen. Onze schoolinfrastructuur wordt immers ook buiten de schooluren gebruikt: de Scouts en Gidsen komen er in het weekend ravotten, de voor- en naschoolse opvang vindt er plaats... Op die manier kan het hele dorp mee profiteren van deze ruime, groene speelplek.”

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer