2
David Legreve

Bestuurder test positief op cocaïnegebruik: “Geen drugs gebruikt, wel een vrouw gekust die lijntje had gesnoven”

Een bestuurder die bij een alcohol- en drugscontrole in Mechelen en Willebroek positief testte op cocaïne, had een wel heel merkwaardige uitleg. Hij bleef ontkennen drugs te hebben gebruikt. “Ik heb een vrouw gekust die beweerde een lijntje te hebben gesnoven.”

De agenten geloofden zijn uitleg niet. Het rijbewijs werd alsnog ingetrokken en de resultaten van de speekseltest zullen nu worden opgestuurd naar een gespecialiseerd laboratorium voor verder onderzoek.

In totaal heeft de politie bij de grootschalige controle 996 ademtests afgelegd. Dertien rijbewijzen werden ingetrokken voor vijftien dagen. Vijf chauffeurs hadden te veel gedronken, twee bestuurders hadden zowel alcohol en drugs in hun bloed. Tot slot werden er zes chauffeurs betrapt op cannabis of cocaïne in hun bloed.

Een andere chauffeur die positief testte op cannabis, probeerde weg te rijden van de alcoholcontrole aan de rotonde in Mechelen-Zuid. “Hij kon worden tegengehouden en kreeg een extra proces-verbaal”, zegt politiewoordvoerder Dirk Van de Sande. “Er werd een wielklem op zijn auto gezet.”

Verkeersbord geramd

Naast de dertien chauffeurs die hun rijbewijs moesten inleveren voor vijftien dagen, moesten acht andere chauffeurs hun rijbewijs voor drie uur inleveren. Veertien moesten dat doen voor zes uur. “Een chauffeur werd twee keer betrapt”, klinkt het nog bij de politiewoordvoerder. “Hij werd eerst gecontroleerd op de Denderlaan in Willebroek. Hij had 1,2 promille in zijn bloed. Niet veel later werd hij tegengehouden op de N15. Hij had op dat moment nog steeds 1 promille in zijn bloed.” De chauffeur probeerde bij die tweede controle eerste nog te vluchten. Hij reed daarbij achterwaarts, belandde op het fietspad en ramde enkele verkeersboorden. “Hij kreeg nog een extra proces-verbaal voor het rijden tijdens een periode van inhouding rijbewijs.”

2 De plek waar de chauffeur achterwaarts tegen een verkeersbord botste in een poging om aan de alcoholcontrole te ontkomen.
Tim Van der Zeypen De plek waar de chauffeur achterwaarts tegen een verkeersbord botste in een poging om aan de alcoholcontrole te ontkomen.

Professionele chauffeur

Tot slot moest een chauffeur zijn rijbewijs inleveren voor twee uur. Het ging om een professionele chauffeur. De man was trucker en reed met een oplegger van 44.000 kilogram. De man had 0,4 promille in zijn bloed en moest ook al een boete betalen van 105 euro.

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer