David Legreve

Chauffeur met levenslang rijverbod betrapt op rijden onder invloed van drugs

De politie van Mechelen-Willebroek heeft afgelopen weekend een chauffeur aan de kant gezet. Hij was niet enkel onder invloed van drugs, hij had ook nog een keer een levenslang rijverbod. De chauffeur was een van de 1.341 chauffeurs die dit weekend werden gecontroleerd door de politie bij verschillende alcohol- en drugscontroles.

“De chauffeur werd oorspronkelijk aan de kant gezet omdat hij geen gordel droeg”, zegt politiewoordvoerder Dirk Van de Sande. “Bij het openen van zijn venster, werden we meteen geconfronteerd met een aroma van drugs.” De chauffeur moest een drugstest ondergaan. Die bleek positief te zijn. Hij testte zowel positief op het gebruik van cannabis en cocaïne. “Iets wat hij ook meteen toegaf. Zo verklaarde hij twee lijntjes cocaïne te hebben gesnoven en enkele trekjes te hebben gedaan van een joint”, aldus Van de Sande nog.

Levenslang rijverbod

Toen de agenten zijn rijbewijs wilden intrekken voor vijftien dagen, werd vastgesteld dat zijn rijbewijs nationaal geseind stond. Zo had de chauffeur een tijd terug zijn rijbewijs opgegeven als verloren. “Dit had hij blijkbaar gedaan voordat hij zijn rijbewijs op het politieparket moest gaan inleveren nadat de politierechter hem een levenslang rijverbod had opgelegd”, klonk het nog. 

Bij het doorzoeken van de wagen, werd er ook nog een gebruikershoeveelheid cannabis, een geldsom en precisieweegschalen gevonden. Alles werd in beslag genomen, de auto werd aan de kant gezet met een wielklem.

34 rijbewijzen

In totaal werden bij de alcohol- en drugscontroles 34 rijbewijzen ingetrokken. Vijf moesten dat onmiddellijk doen voor vijftien dagen. “Twee ervan reden onder invloed van drugs”, aldus de politiewoordvoerder. “Drie bleken onder invloed te zijn van alcohol. Ze hadden tussen de 2,1 en 2,6 promille alcohol in hun bloed.” Tot slot leverden veertien chauffeurs hun rijbewijs in voor zes uur, vijftien anderen deden dat voor drie uur. 

6 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • ro butzen

    ze kunnen zijn rijbewijs niet meer afpakken hé

  • Eric Vanovermeire

    En gaan ze nu zijn rijbewijs terug afpakken ?

Lees meer