2 Niena (grijze trui) en enkele deelnemers van de turnactie
Marc Aerts Niena (grijze trui) en enkele deelnemers van de turnactie

Diabetespatiënte Niena turnt met andere gymnasten voor de Diabetesliga

In de Willebroekse sporthal De Schalk vond op zaterdag ‘Gymnastiek for Life’ plaats. Met het evenement willen de initiatiefnemers van Team Tumbling gymnaste Niena De Meester, die aan diabetes lijdt, een hart onder riem steken.

Gymnasten konden zich laten sponsoren om een aantal turnbewegingen uit te voeren. De opbrengst van het evenement gaat naar de Diabetesliga. “Niena kreeg als 10-jarige een paar jaar geleden de diagnose Diabetes Type 1. Omdat bewegen zeer belangrijk is, mocht ze haar favoriete sport ‘turnen’, en in het bijzonder tumbling, verder blijven beoefenen. De Diabetesliga ondersteunt haar bij praktische zaken, geeft adviezen, helpt waar ze kan. Op een sportieve manier willen we nu iets terugdoen voor de Diabetesliga”, klonk het bij de initiatiefnemers.

De Belgische topper Tachina Peeters tijdens de middag langs om de actie te ondersteunen. Peeters stond onlangs op het hoogste schavotje tijdens de World Cup Tumbling in Valladolid. “Niena is pompaf maar ze heeft ervan genoten. Er waren heel wat aanwezigen, onder wie ook enkele leden van VTS Gym Willebroek. Naast de happening in de sporthal, werden er ook nog suikervrije muntjes en balpennen ten voordele van de Diabetesliga verkocht. Alle acties samen brachten 3.500 euro op”, aldus de mama van Niena Marleen De Vries. 

2 Tachina Peeters en Niena De Meester
Marc Aerts Tachina Peeters en Niena De Meester

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer