2 Els Deferme (links) en haar vriendin Anneke Thieleman aan de eindmeet van de Short run.
rv Els Deferme (links) en haar vriendin Anneke Thieleman aan de eindmeet van de Short run.

Dochter zamelt 1.000 euro in voor zwembad 'Dolfijntje' dat vader voor haar bouwde

Maar liefst 1.000 euro zamelde Els Deferme in met haar deelname aan de ‘Short run’ tijdens de Antwerp 10 Miles. Ze nam met haar handbike deel aan de sportwedstrijd om geld in te zamelen voor ‘t Dolfijntje. Dat zwembad voor mensen met een beperking in Willebroek bouwde haar vader Ludo Deferme bijna 30 jaar geleden.

“Vorig jaar nam ik voor het eerst deel aan de ‘Short run’ van 5 kilometer nadat ik intensief was beginnen sporten. Ik vond het zo’n fantastische ervaring, dat ik me ook voor de editie 2019 inschreef samen met mijn vriendin Anneke Thieleman. En net als vorig jaar, liet ik me ook nu weer sponsoren voor ‘t Dolfijntje.”

“Dat zwembad bouwde mijn papa Ludo bijna 30 jaar geleden, met de hulp en steun van vele Willebroekenaars. Papa ging vroeger vaak met mij zwemmen in het gemeentelijk zwembad, omdat ik in het water makkelijker kan bewegen. Maar dat zwembad was moeilijk toegankelijk voor rolstoelgebruikers, het water was niet warm genoeg, ... Zo is het idee voor ‘t Dolfijntje gegroeid, waar papa nu al bijna 30 jaar mensen met een beperking begeleidt.”

Fier

“Ik ben ongelooflijk fier op wat mijn papa elke dag opnieuw doet, en ben daarom zo blij dat we hem en ‘t Dolfijntje dankzij de sponsoring van zoveel gulle mensen deze cheque kunnen schenken. Volgend jaar doen Anneke en ik er trouwens nog een schepje bovenop: dan gaan we niet meer voor de ‘Short run’, maar wagen we ons aan de tocht van 16 kilometer.”

2 Els Deferme met haar handbike.
Foto Klaas De Scheirder Els Deferme met haar handbike.

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer