David Legreve

Dronken chauffeur maakt brokken op benzinestation

De politie van Mechelen-Willebroek heeft een dronken chauffeur uit het verkeer gehaald. De man had maar liefst 2,6 promille in zijn bloed. Hij maakte brokken op een benzinestation ter hoogte van een alcoholcontrole in de Brugstraat.

“De chauffeur werd eerst tegengehouden op de Rijmenamsesteenweg en werd naar een controlepost gebracht. Daarbij reed hij eerst bijna een glascontainer aan”, vertelt politiewoordvoerder Dirk Van de Sande. “Vervolgens wilde hij in de Brugstraat een benzinestation oprijden in plaats van een ademtest af te leggen. Hierbij maakte hij brokken.” De chauffeur reed tegen een metalen afsluitdeksel van het benzine-aansluitsysteem. Daarbij raakte het deksel beschadigd. “Nadat hij een ademtest aflegde, bleek dat hij 2,6 promille alcohol in zijn bloed had.” Het rijbewijs van de man werd onmiddellijk ingetrokken voor vijftien dagen.

Drugs in beslag

Hetzelfde gebeurde afgelopen weekend bij nog negen andere chauffeurs. Drie onder hen waren onder invloed van drugs. “Een vrouw uit Nederland had ook nog een hele boel drugs in haar auto liggen. Het ging om cocaïne, cannabis en amfetamines”, gaat de politiewoordvoerder verder. “De drugs werd in beslag genomen.” Verder werd er nog een rijbewijs ingetrokken van een chauffeur die naast 0,8 promille alcohol ook nog positief testte op het gebruik van cannabis én cocaïne. De vijf resterende chauffeurs hadden allemaal een glas teveel op.

Rijbewijs op griffie 

Tot slot moesten tien bestuurders hun rijbewijs inleveren voor zes uur, twaalf anderen deden dit voor drie uur. Afgelopen weekend moesten in totaal 886 chauffeurs een ademtest afleggen. Een van die chauffeurs kon zijn rijbewijs niet tonen. “Dat bleek nog op de griffie van de politierechtbank te liggen”, besluit Van de Sande. “Hij had een rijverbod gekregen en moest zijn herstelexamens afleggen. Alleen had hij dat nog niet gedaan. Binnenkort mag hij het opnieuw gaan uitleggen op de politierechtbank.” 

De controle-acties van de politie afgelopen weekend kaderden in het verkeersactieplan van de lokale politiezone Mechelen-Willebroek. 

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer